16-годишната българката Филипа Николова направи видео, публикувано в Youtube, с

...
16-годишната българката Филипа Николова направи видео, публикувано в Youtube, с
Коментари Харесай

Българка обори Грета Тунберг, вижте как

16-годишната българката Филипа Николова направи видео, оповестено в Youtube, с което се обръща към Грета Тунберг и оборва позицията на шведската екоактивистка. Младото момиче живее в Лос Анджелис, само че е родом от София. В речта си тя подлага на критика речта на Тунберг пред Организация на обединените нации. Според Филипа, да обвиниш света за откраднатото си детство е цинично, изключително когато милиони деца по света безусловно умират от апетит.
Откритията и внедряването на еко технологии в живота ни костват доста пари. Затова имам вяра, че хората, които могат да оказват помощ най-вече, са заможните хора хора и огромните печаливши компании в целия свят, написа Филипа към оповестеното видео.
Какво споделя Филипа на Грета:
" Грета ти спря да вървиш на учебно заведение, с цел да приказваш за измененията в климата. Но има милиони деца, които даже не са стъпвали в учебно заведение. Казваш, че детството ти е откраднато. Нека те попитам, когато растеше, имаше ли храна, която да ядеш? Защото милиони деца умират от апетит. Имаше ли вода, която да пиеш? Милиони деца умират, тъй като нямат чиста вода. Трябвало ли е да работиш, с цел да оцелееш? Милиони деца напущат учебно заведение, тъй като би трябвало да работят. Ти знаеш какво е да вървиш на учебно заведение и да имаш обикновено обучение. Също по този начин знаеш какво е да имаш тоалетна. Така че Грета, нямаш никакво право да се оплакваш за своето детство ", споделя 16-годишната българка.
" Грета, не можеш да противопоставиш стопанската система на опазването на околната среда. Надявам се, че знаеш, че най-великите достижения в човечеството, науката и изкуството, са реализирани с помощта на финансовата поддръжка на богати хора. Грета, нямаш право да обвиняваш богатите, че не оказват помощ в намирането на решение на казуса. Това не е почтено. "
" Богати хора като Опра, която построи учебни заведения за девойките в Африка. Като Мат Деймън, който оказва помощ на хората в Африка да имат достъп до чиста вода. Организацията на Бил Гейтс и жена му е помогнала на толкоз доста хора в потребност. "
" Надявам се някой ден да се срещнем и да работим дружно ", приключва Филипа Николова.
Цялото послание на 16-годишната българка, живееща в Лос Анджелис, можете да видите в идващото видео. Видеопосланието е на британски език.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР