16-годишен ученик от елитно пловдивско училище е стрелецът по автобуси

...
16-годишен ученик от елитно пловдивско училище е стрелецът по автобуси
Коментари Харесай

16-годишен от елитно училище е стрелял по градски автобуси в Пловдив, сам си купил въздушното оръжие

16-годишен възпитаник от елитно пловдивско учебно заведение е стрелецът по рейсове на градския превоз, оповестиха от полицията в Пловдив.

Случаят е от 18 декември. Тогава стрелецът с още трима негови връстници, които са били разпитани, към 18 часа се срещат на площадка покрай Античния спектакъл, където употребяват храна, безалкохолни питиета, слушат музика и си приказват.

Едно от лицата изважда въздушен револвер и с цел да покаже какъв брой надалеч стреля стартира да гърми по движещи се по булеварда в посока Тунела транспортни средства.

„ Три от съчмите попадат в страничните стъкла на движещи се три рейса на градския превоз и ги повреждат. Щетите по возилата на градския превоз са за към 800 до 1000 лева В транспортните средства по това време е имало няколко души, които не са потърпевши “, заяви Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив.

Установено е още, че по-рано през същия ден две от момчетата са стреляли със същото оръжие по кенчета.

Касае се за въздушен револвер, който по смисъла на закона не е оръжие, стреля със сачми с диаметър 4,5 мм - задоволително, с цел да нанесе съществени вреди.

Полицията не е открила от кое място младежът си е купил оръжието, тъй като версиите били разнообразни.

Едната е, че го е купил от магазин с непозната персонална карта. Тепърва ще се открива дали това е по този начин.

Момчетата били обяснили, че не разбрали, че са счупили рейсовете.

Няма данни момчетата да са използвали алкохол.

Момчето е арестувано за 24 часа, няма данни за други престъпни прояви. Наблюдаващият прокурор ще реши какво обвиняване да му се повдигне, защото е малолетен - дали за безчинство или щета на материално имущество.

От прокуратурата в Пловдив са обезпокоени от възходящите вандалски случаи с малолетни и малолетни.

Според тях би трябвало да се промени законът за въздушните оръжия.

Те приканват родителите да бъдат по-внимателни и да упражняват надзор върху децата, с цел да не се стига до нелепи произшествия. Властите считат, че е нужна смяна на закона по отношение на въздушните оръжия, тъй като те могат да нанесат съществени провали. Те също би трябвало да подлежат на някакъв режим и да няма свободен достъп до тях.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР