16-годишен скок в продажбите на недвижими имоти отчита Кипър за

...
16-годишен скок в продажбите на недвижими имоти отчита Кипър за
Коментари Харесай

Доста чужденци купуват в Кипър

16-годишен скок в продажбите на недвижими парцели регистрира Кипър за 2023 година От строителния отрасъл приканиха държавното управление да ограничи през тази година търговете за инфраструктурни планове, с цел да се подкрепи решаването на жилищния проблем.

Пазарът на недвижими парцели в Кипър е във напредък, като продажбите през миналата година са достигнали най-високото равнище след 2007 година, демонстрират данните, оповестени от поземления указател.

Подадените в него документи за покупко-продажби са с 16% повече от 2022-ра и надвишават с над 50% сполучливата предпандемична 2019 година

Най-големият растеж - от 33%, е регистриран в град Ларнака. 45% от купувачите са чужденци.

Положителната наклонност в бранша продължава макар финансовата и икономическа неустановеност, провокирана от геополитически аргументи, означиха специалисти.

В същото време Федерацията на асоциациите на строителните бизнесмени и водещи компании в сектора предизвестиха, че големият брой обявявани търгове за благоустройство и инфраструктура, основно по Плана за възобновяване и резистентност, ускорява жилищната рецесия.

Те приканиха държавното управление да понижи през тази година новите планове, които пуска на пазара, защото той е " достигнал границите на индустриалния си потенциал ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР