155 международни проекта в периода 2018-2020 година и 13 успешни

...
155 международни проекта в периода 2018-2020 година и 13 успешни
Коментари Харесай

Европейската космическа агенция е основен партньор на Института за космически изследвания при БАН



155 интернационалните плана в интервала 2018-2020 година и 13 сполучливи в съдействие с Европейската галактическа организация.
Това регистрираха във връзка честването на Международния ден на авиацията и космонавтиката от Института за галактически проучвания и технологии при Българска академия на науките.

Как се прави просвета по време на война и кои от взаимните планове пострадаха?

" Основният ни сътрудник сега е Европейската галактическа организация . Натам бяха ориентирани напъните ни през последните 5-6 години. Един от водещите ни планове за установяване на положението на посеви от пшеница, слънчоглед. Изкуствените спътници, които снимат земната повърхнина, дават изображения, които ние обработваме ", показа в изявление за предаването " Нещо повече " шефът на Института проф. Георги Желев.

И посочи, че с данните се прави опит за основаване на модел, " нещо близо до изкуствен интелект ":
" Като се получават новите данни, да се ползва на тях и автоматизирано да се получава информация за положението на посева. Включително и прогнозиране на добивите въз основата на моментното положение. Идеята е да си сътрудничим с бизнеса и с промишлеността ".

Проф. Желев означи, че поради войната работата с съветските и с украинските учени е затруднена, а плановете се отсрочват .

Интервюто с проф. Георги Желев можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР