150 магистрати са били подслушвани и следени след разрешение за

...
150 магистрати са били подслушвани и следени след разрешение за
Коментари Харесай

Спрямо 150 магистрати са използвани СРС-та от 2017 г.

150 магистрати са били подслушвани и следени след позволение за потребление на СРС-та от 2017 година насам. Това стана ясно от въпрос на члена на Семеен кодекс на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева в границите на чуването на изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов.

Вероятно на база тези позволения са осъществявани и обиски, претърсвания , а и евентуално изземвания, както и не е малко евентуално да са подслушвани и свързани лица и диалози, с отношение към решавани сега каузи.

Атанаска Дишева уточни, че на Семеен кодекс на Висш съдебен съвет са известни обаче единствено три случая, които са имали институционален път - с формирани досъдебни производства - от Варна, за арбитър от Районен съд и съдията от Окръжен съд Търговище. Единствено последното произвеждане има развиване, по първото със арбитър Георгиев той е оневинен, а за второто информация нямат.

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов съобщи, че не е квалифициран за въпроса . Всъщност Сарафов съобщи, че му е прочут единствено случая от Търговище, който бе и обществен. Принципно обаче Сарафов съобщи, че не е укоримо по принцип потреблението на СРС-та по отношение на магистрати, стига то да е законно и за осъществяване на законни дейности.

Сарафов прикани да не се преекспонира тематиката с осведомеността на основния прокурор.
 Двама прокурори от СГП са сплашвани
Двама прокурори от СГП са сплашвани

Борислав Сарафов желае да им бъде назначена охрана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР