150 души са са задържани при глобална полицейска акция срещу

...
150 души са са задържани при глобална полицейска акция срещу
Коментари Харесай

Акция срещу даркнет в целия свят, арестуваха българи

150 души са са арестувани при световна полицейска акция против противозаконна търговия в така наречен даркнет.

Тъмният интернет е незаконна и скрита за елементарния консуматор част от международната мрежа, посредством която се правят всевъзможни противозаконни действия като продажби на опиати и оръжия. " Операцията с кодово име " Дарк Хън ТОР " представляваше поредност от обособени, само че допълващи се акции в Австралия, България, Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Швейцария, Обединеното кралство и Съединени американски щати ", оповестяват от Европол, представени от Франс прес.

Задържаните към 150 души са продавали дрога или оръжия в даркнета. Конфискувани са били няколко милиона евро в брой и  биткоини, както и оръжия и дрога. Операцията последва разбиването през януари на платформата ДаркМаркет, показана тогава като най-голямото място за търгуване на черния киберпазар. Тогава интервенцията бе управлявана от немската полиция.

При новата интервенция в Съединени американски щати са задържани към 65 души, в Германия - 47 души, в Обединеното кралство - 24 души, както и по четирима души в Нидерландия и в Италия. Някои от задържаните са представлявали значими за Европол цели. Силите на реда са конфискували 26,7 милиона евро включително в брой и под формата на криптовалута, дрога, по-специално 25 000 таблетки екстази, и 45 огнестрелни оръжия. В Италия пък полицията е протекция пазари за противозаконна кибертърговия, наречени Дийпсий и Берлускони (което е името на някогашния италиански премиер), в които е имало над 100 000 разгласи за противозаконни артикули.

Операцията на Европол е била в съгласуваност и с европейската организация за правосъдно съдействие Евроджъст. До нея се е стигнало с помощта на задържането през януари в Германия по време на миналата интервенция против тъмната мрежа на 34-годишен немец. Той е бил задържан на германо-датската граница и е дал на проверяващите по света доста доказателства, споделя Европол.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР