15 вида непознати за българския пазар наркотици са регистрирани през

...
15 вида непознати за българския пазар наркотици са регистрирани през
Коментари Харесай

15 нови и изключително опасни наркотици плъзнаха на БГ пазара! И вашето дете може да посегне към тях, а последиците са страшни!

15 типа непознати за българския пазар опиати са регистрирани през предходната година от Националния център по наркомании. Новите дроги са в пъти по-силни от познати до този миг, а част от случаите на експанзия измежду младите се дължат точно на систематичната им приложимост, настояват експертите, осведоми bTV. ​​​​​​​ В Европа новите типове дроги са над 300. Д-р Пламен Попов, шеф на центъра по наркомании, съобщи, че възрастта на младежите, употребяващи тези опиати, пада на моменти до 12-13 години. По думите му причина за това е и експериментаторската природа на децата, само че и непремереното говорене по медиите.

Новите дроги са най-често синтетични канабиноиди - имитират канабис и се предлага във форма за пушене. Петьо Петков от Столична дирекция на вътрешните работи добави, че цената им е ниска - от 2 до 10 лева

Подобни опиати водят до отключване на параноични, шизофренни и нападателни прояви. В Съединени американски щати преди две години китайският метаамфетамин флака докара до десетки потресаващи случаи. Проблемът доби размер на зараза, до момента в който хора халюцинираха по улиците, блъскаха се в коли и стъкла.

Хората, използвали флака в началото считат, че получават свръхсили. Поведението им е несъответстващо, от време на време животинско. Проявите на надрусани с новата дрога попаднаха в интернет, а специалистите дефинираха протичащото се като зараза. Само за месец в щата Флорида има 18 смъртни случая от този опиат.

Близо 300 нови дроги са се появили в Европа в интервала 2013 година - 2015 година, сочи последният отчет по тематиката. Най-голям дял са канабиноидите - психотропни субстанции, създадени от индивида, които се впръскват в изсушена листна маса. Действието им е в пъти по-силно от познатата марихуана, може да се стигне и до гибел, показват и от Американския институт за злоупотреби с опиати.

Сред най-опасните нови дроги е и така наречен " Билка " - композиция от синтетични опиати, която води до остро токсично положение с припадъци, епилептични положения, а от време на време и гибел. Новите опиати имат канцерогенно въздействие и са все по-увреждащи. Като най-страшна последица специалистите регистрират обстоятелството, че въздействат на мозъка и на душeвността.

Психиатърът Катерина Кабалиева е безапелационна, че новите опиати отключват нападателни епизоди и психотични разстройства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР