15-годишно дете загина на пешеходна пътека в центъра на София,

...
15-годишно дете загина на пешеходна пътека в центъра на София,
Коментари Харесай

Близки и приятели на убития Филип на протест пред МВР

15-годишно дете почина на пешеходна пътека в центъра на София, нямало е никакъв спирачен път

Близки и другари на убития на пешеходна пътека Филип ще се съберат на митинг пред Министерство на вътрешните работи. В 18 часа недоволните жители ще гледище да се вземат съответни ограничения против сходни произшествия, оповестява Нова телевизия.

Според поданици на квартала съвсем всяка нощ по ул. " Гурко " се кара с висока скорост, а силовото ведомство е на метри от кръстовището с ул. " Цар Иван Шишман ", където в събота вечерта бе пометено 15-годишно дете. Шофьорът се оказа с над 2 промила алкохол.

Майката на починалото момче Нина Петкова съобщи през вчерашния ден пред бТВ, че това е бил нормалният маршрут на сина ѝ.

" Той беше доста деликатен, всекидневно оттова се прибираше с другари. Много спокоен, доста деликатен, съвършен във всичко. Още го очаквам да се прибере. Колко фамилии почерниха и колите да им вземат, да ги прострелват ли, не знам дали ще спре това. Каквото и да създадат, не знам, нека нашето дете да е последното. Пазете си децата ", прикани тя.

Шофьорът е карал с превишена скорост, нямало е никакъв спирачен път, а с него в автомобила му са пътували жена и детето ѝ. Минути откакто е подаден сигнал на 112,  на място идват екипи на полицията и незабавната помощ. Медиците единствено установяват гибелта на 15-годишния Филип.

Според проверяващите – от мястото, където се е качил в автомобила си до мястото на нещастието, водачът е минал към 500 метра. Той към този момент е с обвиняване за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Като съгласно квалификацията на действието то е станало при възможен предумисъл. 

Шофьорът има и предходни нарушавания - една регистрация през 2005 година. Тогава има формирано досъдебно произвеждане за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол.

Тогава е установено, че мъжът е карал с 1,4 промила алкохол в кръвта, напомня бТВ. Това се е случило малко откакто е взел брошура. През 2020 година пък е карал с превишена скорост, има и няколко наказания за неспазване на пътната маркировка. 

Вчера жители оставяха цветя в памет на починалото момче. Сред тях бяха и родители, изгубили децата си в произшествия.

Записите от камерите в региона са конфискувани. Предстоят още разпити. Назначени са и редица експертизи. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР