15-годишният Денис Живков, обвинен в жестокото убийство на бездомник, ще

...
15-годишният Денис Живков, обвинен в жестокото убийство на бездомник, ще
Коментари Харесай

Съдят 15-годишен за убийството на бездомник

15-годишният Денис Живков, упрекнат в жестокото ликвидиране на скитник, ще бъде съден по общия ред. Това стана ясно след съвещание на Варненския областен съд, който стартира от нулата процеса, откакто той бе стигнал съвсем пред край.

Причината е, че до момента синовете на умрелия мъж бяха конституирани като частни обвинители, а според особените правила на Наказателно-процесуален кодекс такива не могат да вземат участие в каузи против малолетни причинители, прецизираха от съда.

Заседанията ще текат при закрити порти поради нежната възраст на килъра. На 20 януари предходната година дружно с малолетния си братовчед Камен той смлял от пердах 53-годишния Красимир Куртев. 5 дни по-рано двете момчета от ромската махала в кв. Владиславово се скарали с клошара пред пункт за вторични първични материали. За да му отмъстят, разкрили убежището му до локалния пазар и го набили. Яростта им обаче не утихнала и на 20 януари вечерта се върнали и отново го смлели от пердах. С тях имало и другари, един от които снимал с телефона си изстъпленията.

Според съдебно-медицинската експертиза Красимир умирал постепенно и трудно, като гибелта му настъпила от тежка черепно-мозъчна контузия.

За причинителите на сходни зверства законът планува отнемане от независимост от 15 до 20 година до пожизнен затвор без право на подмяна, само че защото Денис още не е навършил пълноправие, наказването му може да бъде  от 3 до 10 година затвор. Съучастникът му Камен пък се отърва от наказателна отговорност и бе пратен в пансион, защото е невръстен.

Следващите съвещания по процеса са планувани за март.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР