15-годишна тинейджърка проектира устройство в помощ на пациентите в ранен

...
15-годишна тинейджърка проектира устройство в помощ на пациентите в ранен
Коментари Харесай

15-годишна китайка изобрети устройство в помощ на пациентите с Алцхаймер

15-годишна тинейджърка проектира устройство в помощ на пациентите в ранен етап на Алцхаймер. То носи името „ не ме забравяй “ и в началото е било замислено за баба ѝ. Устройството дава съществена информация на хората, които го носят. То наподобява на колие, което е със датчици в единия край и слушалка в другия. Сензорите записват лицата на хората, с които поддържа връзка носещия устройството, а от слушалката може да се разбере с кого приказват и друга битова информация, оповестява Радио Китай.

Освен това колието усеща интензивността на ултравиолетовите лъчи и може да заяви на притежателя си дали е навън или закрито, както и домашния адрес.

Лу Ин приключва творението си за към половин месец. Тя се надява устройството да е „ добра компания “ за пациентите като баба ѝ и даде обещание да направи усъвършенствания и да получи патент, с цел да помогне на повече хора.

Проучване на Световната здравна организация откри, че броят на пациентите с Алцхаймер в Китай през 2019 година е бил над 10 милиона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР