15 души пострадаха при антиправителствен протест в Албания. Полицията обяви,

...
15 души пострадаха при антиправителствен протест в Албания. Полицията обяви,
Коментари Харесай

15 души са ранени при антиправителствения протест в Албания

15 души пострадаха при антиправителствен митинг в Албания. Полицията разгласи, че са задържани повече от 50 души по време на демонстрацията против кабинета на премиера Еди Рама в Тирана. По-голямата част от арестуваните са членове на опозиционната Демократическа партия.


Общо против 84 души са повдигнати обвинявания, като измежду тях са няколко депутати и членове на управлението на Демократичната партия, оповестява Albanian Daily News. Те ще дават отговор за нахлуване на чиновници при осъществяване на служебните им отговорности, опустошение на благосъстоятелност и владеене на запалителни субстанции.

Масовият митинг против политиката на ръководещата Социалистическа партия, който трябваше да продължи до среднощ през вчерашния ден, прерасна в вълнения и конфликти с полицията. Демонстрантите замеряха чиновниците на реда с коктейли „ Молотов “ и камъни. В отговор полицията употребява сълзотворен газ и водни струи. Протестиращите са запалили бутилки със запалителна течност на входа на постройката на Народното събрание.

Лидерът на Демократическата партия упрекна за насилието премиера Еди Рама като съобщи, че той е почнал война против личния си народ. Люлзим Баша сподели още, че държавното управление е „ престъпна хунта “. Лидерът на опозицията даде обещание да продължи битката против ръководещите, до момента в който те не бъдат свалени от власт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР