15 - 17.09Истинско приключение. Катерене; как да стана водолаз; пещерите

...
15 - 17.09Истинско приключение. Катерене; как да стана водолаз; пещерите
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

15 - 17.09
Истинско премеждие. Катерене; по какъв начин да стана водолаз; пещерите – цялостни с секрети и скрити съкровища; детски Survival: в планината прелестно и безвредно – това са част от работилниците, които предлага " Музейко " за своя Детски авантюристичен фестивал AdventureKIDS. Изследователският дух е и на екран с богата кино стратегия и заглавия като " Тайната на ледовете ", " С каяци към Алеутските острови ", " Малка монголска юзда ", " Спускане в кратера на настоящ вулкан " и други Предвиждат се занимания навън и демонстрации на спортни клубове. Програмата е включена в билета за " Музейко ". За присъединяване в работилниците е належащо попълване на регистрационна форма на www.muzeiko.bg.

15 – 17.09
" Градът е на всички " - това е името на първото издание на следващия градски фестивал навън. Мащабният Spark Sofia Fest предлага среща на младежите, които занапред избират своя професионален път с забавни в разнообразни специалности, мултимедийно показване на курса Space port с тематики, свързани с Космоса (15.09), целодневна спортна стратегия с безвъзмездни занимания по йога, стречинг, зумба, пилатес, канго, спининг и включване в огромно разчистване на Южния парк с акцията " Да почистим България " (16.09), всичко за фамилиите с работилници по музика, кулинария и спорт, детски куклени представления и други (17.09). Краят на всеки ден идва с концерт – на Поли Генова, Рут, Миленита и Белослава и Мария Илиева. На огромна поляна в Южния парк, без вход.

16.09
Още един фестивал – на танците, придвижването, здравословната храна, с три акцента – показване на някои от най-хубавите танцови школи от разнообразни стилове, Карнавалното велошествие, участниците за което ще се съберат в Южния парк в 10.30 ч. и ще преминат в един лъч през столицата, и " Фестивал на домата " с производители на домати, промотиращи продукция от най-плодородните райони и качествени сортове на България. В Княжевската градина, без вход.

16.09
Englishman in Sofia. Един от огромните международни музиканти – Стинг, идва за концерт онлайн в София като част от турнето 57th & 9th, промотиращо последния му, дванадесети, албум. Специален посетител е синът на английския реализатор Joe Sumner. В зала " Арена Армеец София ", от 20:00 ч. Билети от 70 до 140 лева

16.09
Крем срещу нелепости. Какви отровни субстанции са били употребявани в козметиката през вековете, какво вършат магическите съставки на " модерната козметика ", по какъв начин ни подвеждат козметичните компании, по какъв начин да създадем осведомен избор, да спестим време, пари и разочарования, когато избираме козметика – на тези въпроси отговор ще даде Надя Йорданова, магистър-фармацевт и създател на блога " Инфармация ", по време на събитието " Skeptics in the Pub: Заблудите в козметиката ". В Gramophone Club от 19:00 ч.

17.09
В името на София. По случай празника на столицата Музеят за история на София приготвя специфична празнична стратегия под надпис " Презареждане ", с която показва измененията в непрекъснатата си експозиция.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

19.09
1+1=4! Корин Норденбос е холандска фотографка и преподавателка, създател на фотографски книги с принос за образованието в Нидерландия и въздействие върху развиването на фотографията в интернационален мащаб, удостоена с премията на Кралското фотографско сдружение във Англия и оповестена за " Офицер на Ордена на Оранж-Насау ". Тя ще изнесе лекция, в която ще изясни традицията на фотографската книга, само че и ще прегледа концептуалната документална снимка и нейните корени в холандската просвета, както и настоящия й статус. Лекцията ще се организира на британски език. В " Генератор ".

19 – 23.09
Art digital. Шестото издание на интернационалния фестивал на цифровите изкуства DA Fest, проведен от НХА, показва модерни артистични проучвания, технологии и практики в цифровите изкуства в богата петдневна стратегия, включваща галерия, пърформанси, прожекции, презентации и уъркшопове, електронна и пробна музикална сцена и звуково изкуство в България. В разнообразни местоположения в Художествената академия на ул. " Шипка " 1.

19.09
Личен образец. Вдъхновено от международни събитийни формати като " Печа Куча " (PechaKucha или chit-chat), " Пламенни речи " (Ignite Talks) и " Озаряващи диалози " (Lightning talks), " ексцентричната " конференция " Креативно странствуване " кани 10 вдъхновяващи лектори от разнообразни специалности – артисти, счетоводители, медици, спортисти, фотографи и бармани, да опишат за живота си, фантазиите, неуспехите, достиженията, персоналната си промяна и изобретателната страна на работата си. Билети: 59 лева, Регистрация на: www.fabrica360.eu/creative-journey. В Capital Fort на бул. " Цариградско шосе " 90 (до метростанция " Интер експо център " ).

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

21.09
Есен за ястие. Новото събитие на " Бакхус Вечери " показва гост-готвачът Михаела Белорешка и нейното есенно меню – салата от зеленолистни, печен фенел, целина и тиква, мус от сирена, шамфъстък и грозде; квасен самун с билкова кора, лют нахут, лимонен спанак, малиново цвекло, туршия от моркови и ряпа, тиквен сос; канелени кюфтенца от пасищно телешко и ИБС, зелена полента, алено зеле с пикантен лешников сос, мармалад от моркови; круша в черен бъз, млечнокисел страчатела сос с рози, шоколадова кора с джинджифил и сол. В демонстрационен ресторант ShowHow/Томеко. Цена: 60 лева, час 19:30 ч.

21 - 24.09
Да пием по бира. Графската бирария " Аркоброй " с над 450-годишна традиция стъпва за пръв път в България, с цел да показа известното питие Festbier особено на " Октоберфест " в София. Шестото издание на фестивала събира под огромна бирена шатра най-хубавите немски бири и музикална селекция от диджей Карстен, приближаващ особено от Мюнстер. Входен билет за възрастни с бира + брецел: 18 лева.; с деца, включващ безалкохолна напитка + брецел + детски ъгъл: 8 лева

20.09
Иберийски джаз с фламенко отенък. Саксофонистът и флейтист Хорхе Пардо, притежател на премията " Най-добър джаз музикант на Европа " и саксофонист на Пако де Лусия, ще показа най-новия си план - Djinn, със своя квинтет (китара, клавишни, бас, ударни и перкусия) по време на втория фестивал за нова музика от Испания и Латинска Америка!Olé Festival. В Sofia Live Club, билети: 25 – 30 лева

До 30.09
Най-новата история на " прехода ". Пловдив става хазаин на третото показване на пътуващата галерия " Съвременна българска снимка ", която събира фотоси на 43 от най-хубавите български фотографи, измежду които носителите на влиятелни интернационалните награди като Стоян Ненов, Мартин Чичов, Надежда Павлова, Георги Богданов и Борис Мисирков. В Градска художествена изложба - Пловдив.

Домашно кино:

Мисия Сатурн
Точно преди година първата задача за постигане до орбитата на Сатурн от галактически транспортен съд става факт. Специалното едночасово предаване е отдадено на финалната проява на точно пилотиране, в което " Касини " прави рискови " гмуркания " сред Сатурн и вътрешните извивки на пръстените му и се потапя за пръв път в нейната мъглива и бурна атмосфера, с цел да научи още за планетата, от която се изумяваме към този момент две десетилетия.
Премиера по National Geographic, 15 септември от 21:55 ч.

Дълбоко в историята на времето
В поредицата от три епизода по един час стените сред просвета и история са разрушени, с цел да се разкрие по какъв начин историята на човечеството постоянно се дефинира от събития, случили се в далечното минало. Древни експлодирали звезди, конфликт на континенти, образуването на молекулите са оформили историята, която мислим, че добре познаваме, и която се е управлявала освен от борби и решения, само че и от физиката, геологията, биологията, химията... и от доста други сили обратно във времето.
Премиера по Viasat History от събота, 16 септември в 14:00 ч.

Пасажери
Дженифър Лорънс и Крис Прат извършват основните функции в приключенския филм за двама пасажери, Аурора и Джим, поели на пътешестване с галактически транспортен съд към нов живот на друга планета. 120-годишното им пътешестване обаче може да приключи съдбовно, тъй като хибернацията им е прекратена 90 години по-рано.
Премиера по HBO, 17 септември от 21:00 ч., 18 септември от 17:10 ч., 20 септември от 21:00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР