149 години от рождението на войводата Гоце Делчев отбелязаха от

...
149 години от рождението на войводата Гоце Делчев отбелязаха от
Коментари Харесай

ВМРО почете Гоце Делчев

149 години от рождението на войводата Гоце Делчев означиха от Вътрешна македонска революционна организация. Днес, с цел да отбележат датата, на паметника на Делчев в Борисовата градина в София се събраха народни представители, общински съветници, членове и симпатизанти на патриотичната организация. Присъства и заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността, министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността. Това оповестяват от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

На паметника бяха поднесени цветя и венци. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация в словото си напомни защо се е борил Гоце Делчев. Той е дал живота си не за налагане на някаква измислена нация, а с цел да могат братята от всички български етнически землища да живеят свободно в една страна – България.



Каракачанов съобщи за следващ път, че личността на Гоце Делчев би трябвало да сплотява хората от Република България и Република Северна Македония, а не да ги разделя и подсети думите му: „ Действително тъпо е, само че що можем да вършим, когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест! Ако тая болест не съществуваше в нашите прародители, от които е завещание и в нас немаше да попаднат под грозния жезъл на турските султани. “

Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността съобщи също:

„ Гоце Делчев имаше опция да поеме по различен път, само че той избра пътя на Ботев и Левски, на Раковски и Бенковски – на революционерите, които се жертваха да я има България. И самият Гоце Делчев постави своите кости за свободата на българския народ в Македония.



В последните месеци тече изцяло неправилен спор чий е Делчев. Това не е работа нито на сегашните историци, нито на сегашните политици. Защото Гоце Делчев самичък е споделил неведнъж, проявявал и заявил – и с клетвата пред Н В княза във Военното учебно заведение, със своето учителстване в българските учебни заведения като учител по български език и българска история. Не може да ме убедите, че този човек не е същински български родолюбец.

Лошото е, че вместо личността му да е оня мост, по който да преминем дружно с нашите сънародници от Северна Македония по пътя към Европейски Съюз и взаимно бъдеще, то този мост се минира от криворазбрани идеологии и комплекси за непълноценност и опити да бъде присвоено делото на един човек. “



Няма да допуснем Гоце Делчев да бъде асимилиран посмъртно! Нито е морално, нито е християнско, нито е европейско, безапелационен е вицепремиерът. Той добави, че тези общи персони могат да са това обединително звено, което да постави точка на безсмисления спор и разцепление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР