143 различни deepfake реклами с образа на британския премиер Риши

...
143 различни deepfake реклами с образа на британския премиер Риши
Коментари Харесай

Facebook - зарит с deepfake на Риши Сунак преди изборите във Великобритания

143 разнообразни deepfake реклами с облика на английския министър председател Риши Сунак се популяризират в обществената мрежа Фейсбук, оповестява в. " Гардиън ". Манипулираните клипове употребяват облика на премиера и са солидно финансирани.

Според информационната компания Fenimore Harper, рекламите са финансирани от 23 страни, измежду които Турция, Малайзия, Филипините и Съединени американски щати, а общо за месец в тях са вложени 16 500 $. Според анализите може да са достигнали до 400 000 души. Тази година във Англия се чакат парламентарни избори.

Една от подправените реклами демонстрира новинарска емисия на Би Би Си, в която Сунак споделя, че английското държавно управление е решило да влага в приложение за фондова борса, стартирано от Илон Мъск. Този клип се свързвал със структурирана страница за вести на Би Би Си, която хипотетично популяризира машинация за вложения. Видеото наподобява много реалистично, в случай че фенът не гледа прекомерно деликатно устните на хората, до момента в който приказват. Някой, който няма визия какво е deepfake, елементарно може да бъде подведен.

Това е първата широкомащабна платена промоция на deepfake видео на английски политически фигури, само че надали е последната. Въпреки това Meta от дълго време се бори с дезинформацията по време на изборите в своите уеб страници и приложения. Представител на компанията разяснява пред " Гардиън ", че " голямото болшинство " от рекламите са спрени преди да излезе отчетът на Fenimore Harper и че " по-малко от 0,5 % от английските консуматори са видели всяка реклама, която е била пусната ".

Meta разгласи късно предходната година, че ще изисква от рекламодателите да разкрият дали рекламите, които подават, са цифрово изменени - в случай че са политически. Това предписание ще бъде прилагано тази година, евентуално с вярата, че може да помогне за ограничение на разпространяването на подправени вести, свързани с идните президентски избори в Съединени американски щати.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР