1411 съдии или 64,22% от всички, имащи право на глас,

...
1411 съдии или 64,22% от всички, имащи право на глас,
Коментари Харесай

1411 съдии се включиха на балотажа за ВСС

1411 съдии или 64,22% от всички, имащи право на глас, се включиха в балотажа за избор на членове на Висшия правосъден съвет от съдийската квота. До него се стигна, откакто през вчерашния ден нито един от 15-те претенденти не съумя да получи поддръжка от повече от 50% от гласувалите.

При балотажа това условие отпада и през днешния ден ще бъдат определени шестимата, получили най-вече гласове. При еднакъв брой гласове определеният или определените претенденти се дефинират от Избирателната комисия посредством чоп, извършен в наличието на заинтригуваните претенденти.

По искане на петима от тях е обезпечена опция онлайн да се види преброяването на всяка бюлетина.

Отварянето на хартиените бюлетини се излъчва онлайн по искане на петима от претендентите.
Точно в 18 часа изборният ден, който стартира в 8 часа сутринта, завърши. Съдиите гласоподаваха по два метода - електронно или посредством хартиена бюлетина във фоайето на Съдебната палата в София.

" В наличието на претендентите за членове на Висш съдебен съвет арбитър Атанасов и на Дора Михайлова – заместник-председател на Окръжен съд – София, стартира преброяването на хартиените бюлетини от Избирателна секция № 1. Като наблюдаващ участва и Мария Милчева-Маринова – представител на Фондация „ Български институт за правни начинания “ ", оповестиха от Висш съдебен съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР