141 обвиняеми са предадени на съд за държане, разпространение и

...
141 обвиняеми са предадени на съд за държане, разпространение и
Коментари Харесай

Прокуратурата вкара в съда 141 обвиняеми за дрога в Хасковск...

141 обвинени са предадени на съд за държане, разпространяване и контрабанда на ​наркотици през 2020 година от ​магистратите в районните прокуратури от района на Хасково и от Окръжната прокуратура. Осъдени са 129 лица, а следените досъдебни производства за тези закононарушения са били 317. Това излиза наяве от годишния регистриран отчет на ​окръжното държавно обвиняване в Хасково. В него е посочено още, че прокурорите в съда са импортирани 1322 прокурорски актове. По тях на съд са предадени лица на съд са 1441 души.

Наблюдаваните през отчетния интервал досъдебни производства за корупционни закононарушения са 29, от които 28 за рушвет. Тези каузи са под надзора на прокурорите в Окръжна прокуратура – Хасково. В съда са били импортирани 17 каузи за такива закононарушения против 18 обвинени. Осъдените с влезнал в действие правосъден акт през 2020 година са 10. Няма оправдани по досъдебните производства за корупция, отбелязва още в доклада окръжният прокурор Иван Стоянов.

През ​отчетения интервал е установено понижение с над 4 % на записаната престъпна престъпност в региона, включително на битовата – обири, грабежи, измами и други. През 2020 година на територията на района били извършени голям брой профилирани полицейски интервенции. Те са за противопоставяне на стандартната престъпност, държането и разпространяването на опиати, сигурността на движените, трафика на хора, противозаконното прекосяване на мигранти през страната и други.

През годината бяха разкрити похищения над възрастни хора. ​Единият от случите е в харманлийското с. Браница. Там причинител на обир над 78-годишен възрастен мъж беше открит, арестуван и предаден на съд за извънредно къс интервал. ​Лицето към този момент е наказано и изтърпява наказването сив пандиза.

Приоритетите за работата на прокурорите от региона на Окръжна прокуратура – Хасково през 2021 година бяха свързани с противопоставяне на битовата престъпност и присъщите закононарушения за региона. Такива са нарушавания на граничния режим, трафик на ​дрога, контрабанда на артикули и полезности през границата на страната, която се явява и външна на Европейския съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР