14 Юни Първата българска книга за развитие на маркетплейс бизнес

...
14 Юни Първата българска книга за развитие на маркетплейс бизнес
Коментари Харесай

Излезе първата българска книга за развитие на маркетплейс бизнес

14 Юни
Първата българска книга за развиване на маркетплейс бизнес излезе у нас. Изданието е изцяло гратис, налично в електронен формат и съдържа скъпи препоръки по какъв начин се започва сходен вид бизнес в България. Автор на книгата " Marketplace Бизнес модел " е серийният бизнесмен и съосновател на DEV.BG Ивайло Христов. Той е прочут на българската стартъп общественост и като основател на сполучливата започваща компания Komfo. Книгата се основава на насъбрания през последните пет години опит на създателя и съдържа действителни образци от построяването на най-големия IT job board в България.

Като съосновател на най-голямата IT общественост у нас - DEV.BG - предприемачът изследва marketplace бизнес модела, който е внедрен в доста печеливши компании по света. На него се основават редица сполучливи бизнеси и екосистеми, създали всеобщо налични приложенията за смарт телефони и за редица други платформи. За страдание обаче, този модел е едва прочут у нас.

" Преди пет години в DEV.BG се зароди концепцията да създадем job board единствено с ИТ разгласи за работа, което е типичен marketplace бизнес. Тогава не открих някой в нашата предприемаческа екосистема, който да има знанията за това по какъв начин се построява подобен бизнес. Използвахме скъпо платени консултанти от Съединени американски щати, с цел да ни направляват. Още тогава взех решение, че ще опиша нашия опит и наученото от тях, с цел да може знанието да остане в българската стартъп екосистема ", споделя Ивайло Христов.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР