14-ти ден Украйна живее във война. Русия обяви, че временно

...
14-ти ден Украйна живее във война. Русия обяви, че временно
Коментари Харесай

14-и ден война: Руският военен конвой вече е на километри от украинската столица

14-ти ден Украйна живее във война. Русия разгласи, че краткотрайно стопира бомбардировките над Киев и още пет града, с цел да се изтегля цивилното население. 5 хиляди души са минали през вчерашния ден през филантропичния кулоар от Суми.

12 часа за бягство. С толкоз време разполагат хората от Суми, с цел да стигнат на безвредно място - до Полтава. 180 километра, изплънени с риск и голяма болежка, за това, което оставят след себе си.

Много задгранични студенти са съумели да изоставен през вчерашния ден Суми. От Полтава пътят на бягащите от бомбардировките продължава с рейсове до Лвов. А по-късно до полската граница.

Няколко часа след края на затишието, в региона на Суми беше осъществена въздушна офанзива. Две къщи са изцяло разрушени. Спасителите съумяха да спасят пет души, три от които деца.

При офанзивата в нощта против вторник, 22-ма души починаха в Суми, три от които деца.

Руската офанзива продължава на север, изток и юг. 14 дни Киев живее в ритъма на съветското нахлуване. Руският боен ескорт към този момент е на километри от украинската столица.

Барикади към този момент са издигнати на всички вероятни места.

Няма вести от атомната централа " Запорожие ", която към този момент е под съветски надзор, оповестяват украинските управляващи. Според украинския енергиен министър, чиновниците там са взети за заложници. Неясна е ситуацията и в Чернобил.

Повече от две седмици към 200 чиновници на атомната централа не са я напускали. Те застъпили на промяна, ден преди съветските войски да влязат в Украйна и оттогава са в централата. От Международната организация за атомна сила настояват, че от през вчерашния ден не са получавали данни от Чернобил. Украинските управляващи обявиха, че Русия е изключила централата от мрежата.

Москва пък упрекна управляващите в Киев, че са подготвяли офанзива против Донбас.

" В хода на специфичната военна интервенция секретни документи на командването на Националната армия на Украйна попаднаха в владеене на съветски военнослужещи. Тези документи удостоверяват тайната подготовка от режима в Киев за настъпателна интервенция в Донбас през март 2022 година ", сподели Игор Конашенков, представител на Министерството на защитата на Русия.

Според информацията на Москва, документите били подписани с дата 22 януари 2022 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР