14 ноември ще бъде записаната дата в предложението кога да

...
14 ноември ще бъде записаната дата в предложението кога да
Коментари Харесай

На 14-и ноември гласуваме за президент

14 ноември ще бъде записаната дата в предлагането по кое време да бъдат президентските избори, което депутатите ще гласоподават на следващия ден. Това описа пред публицисти шефката на Народното събрание Ива Митева.

Ако това се одобри, ще значи, че възможен балотаж може да се организира на 21 ноември, когато по конституция е и последният период за избиране на президент.

Единствената партия, която предложи изборите да са на 7 ноември, пък бе ГЕРБ, само че това решение не бе признато и на днешния председателски съвет.

На 7 ноември няма по какъв начин да бъдат изборите. От самото начало групите са обединени по-скоро към 14 ноември, само че дали ще бъде подкрепено и в зала, е различен въпрос. Но това са евентуалните дати, сподели Митева.

Въпросът дали да са 2 в 1 е от компетенциите на президента. Нека не му се месим. От днешното решение на Народното събрание стана ясно, че той няма по какъв начин да го разпусне на 7-ми, защото бюджетът не може да се гледа по-рано, продължи тя.

Мисля, че 11-и септември е, когато стартира интензивният интервал, в който изборите би трябвало да бъдат планувани, тъй като и на ЦИК му би трябвало време за организация, в случай че изборите са 2 в 1, ще се наложи и закупуването на спомагателни машини, позволи Митева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР