14 живи потомци на гениалния ренесансов творец и учен Леонардо

...
14 живи потомци на гениалния ренесансов творец и учен Леонардо
Коментари Харесай

Откриха 14 живи потомци на Леонардо да Винчи

14 живи потомци на гениалния ренесансов създател и академик Леонардо да Винчи на възраст от 1 до 85 години откриха учени. Те реализираха това изобретение като сформираха родословие на фамилията му за 690 години или 21 генерации, употребявайки негово ДНК, съобщи CNN.

Според историческите сведения художникът няма лични деца, само че има няколко полубратя. В изследването си експертите наблюдавали единствено мъжката линия на родословното дърво италианеца, защото Y хромозомата се предава на практика непроменена. Така били открити и живите към днешна дата потомци на Леонардо.

В идващия стадий на проучването си  специалистите имат намерение на база ДНК разбор на тези хора да секвенират и генния код на да Винчи, което би помогнало да се откри със сигурносто мястото на същинското заравяне на художника. По исторически сведения, гробът на Да Винчи е в двора на двореца във френския град Амбуаз, където има и надгробна плоча с името на флорентинеца. И до през днешния ден обаче не е изцяло несъмнено дали останките под нея са на именития академик, откривател и художник.

Учените също желаят да схванат има ли избран набор от гени, виновен за гениалността на Леонардо да Винчи, отбелязва CNN.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР