14 февруари – ден на виното или ден на любовта?

...
14 февруари – ден на виното или ден на любовта?
Коментари Харесай

Какво празнуват пловдивчани на 14 февруари? Вижте анкетата на Trafficnews!

14 февруари – ден на виното или ден на любовта? Всяка година този въпрос буди разнообразни пристрастености у пловдивчани – кой е " верният " празник- Свети Валентин или Трифон Зарезан. 
Прочетете още
Денят на влюбените се чества всеобщо в Западна Европа, а в последните години и у нас. Традицията на писане на " валентинки ", подаряване на цветя и бонбони и пеене на серенади се е открила твърдо в съзнанието на хората.

Трифон Зарезан е български национален празник в чест на свети Трифон. Отбелязва се от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите на 14 февруари (по григорианския календар) или на 1 февруари (по юлианския календар), когато Българската православна черква публично отбелязва Трифоновден.

В анкета на TrafficNews , попитахме пловдивчани кой от двата празника ще отбележат и по какъв метод, а мненията на интервюираните са разнородни.

По-голямата част от хората избират Трифон Зарезан поради това, че е български празник, или просто тъй като нямат половинки. Тези, избрали този празник, ще го празнуват вкъщи с бутилка вино и другари.

„ Ще отбележа Трифон Зарезан с бутилка вино у дома и другари, тъй като е наш празник и ние като българи би трябвало да почитаме и почитаме своите обичаи ”, гласяха множеството отговори на пловдивчани.

Разбира се, не липсваха двойки, които ще отбележат празника на любовта на сантиментална вечеря, само че преобладаващата част от тях също ще заложат на домашния уют. По-малка част от влюбените ще честват на заведение, а някои от тях даже в чужбина.

„ Денят на влюбените би трябвало да бъде всеки ден от годината! С моята половинка ще прекараме празника у дома с сантиментална вечеря и филм ”, съобщи пловдивчанка.

Част от интервюираните обявиха, че празниците не трябва да се разделят по този метод и ще отбележат и св. Валентин, и Трифон Зарезан в компанията на половинките си и бутилка хубаво вино.

Най-малък е броят на тези, които няма да отбележат нито един от двата празника.

Чуйте какво още споделиха интервюираните пред TrafficNews:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР