14 души са с хранително натравяне след консумация на кюфтета

...
14 души са с хранително натравяне след консумация на кюфтета
Коментари Харесай

14 души се натровиха с кюфтета по време на годеж в санданско

14 души са с хранително натравяне след консумация на кюфтета в село Склаве, община Сандански, 11 от тях са деца, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.
Случаят е от през вчерашния ден, след подаване на сигнали на тел. 112 за недоволства на поданици на селото от ромски генезис, всички със признаци на хранително натравяне. Всички са консумирали кюфтета на годеж в селото в неделя. Някои от тях са яли от кюфтетата и в понеделник заран.
11 са деца и са настанени във филиала на МБАЛ „ Югозападна “ в Петрич, а възрастните в инфекциозното поделение на МБАЛ-Благоевград. Сред натровените има и бременна жена.
Всички приети в болница са с повръщане и стомашно неразположение, откакто храната е съхранявана погрешно поради топлото време.
Вчера чиновници на РЗИ – Благоевград, бяха изпратени по неотложност да ревизират дома, в който е проведен годежът, на който са участвали 50-на посетители, за които са приготвени 600 кюфтета, закупени от Сандански.
Взети са тайни от натровените, както и проби от храната, която са консумирали. Резултатите ще станат ясни след няколко дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР