14 часа продължи кризата на социалните мрежи - фейсбук, инстаграм

...
14 часа продължи кризата на социалните мрежи - фейсбук, инстаграм
Коментари Харесай

Най-големият срив в историята на Фейсбук“: Отричат слуховете за хакерска атака

14 часа продължи рецесията на обществените мрежи - фейсбук, инстаграм и WhatsApp. Платформите се сринаха, обменът на данни прекъсна, само че в този момент от компанията настояват, че казусът е напълно позволен. Смята се, че това е най-големият срив в историята на платформата.

Сигнали за проблеми на консуматори, свързани с изпращането на известия и качването на фотоси, започнаха да се появяват още нощес. Малко по-късно от формалния акаунт на фейсбук в другата световна платформа туитър беше качено известие за казуса.

Вместо известия за фотоси и статуси, милиони консуматори на фейсбук по целия свят получили общоприетото, само че разочароващо известие " Извинявай, само че нещо се обърка. Работим за разрешването на казуса ".

We’re aware that some people are currently having trouble accessing the Фейсбук family of apps. We’re working to resolve the issue as soon as possible.
— Фейсбук (@facebook) 13 март 2019 година
Сривът е бил усетен най-много в Северна Америка и Европа. Причината към момента се обяснява, само че компанията отхвърли слуховете за хакерска офанзива.

Акциите на „ Facebook “ поевтиняха при откриването на пазара, защото приходите на компанията идват от рекламни организации. Заради 14-часовото спиране е евентуално те да си изискат парите назад.
 Услугите на „ Facebook “ стопираха работа на голям брой места Услугите на „ Facebook “ стопираха работа на голям брой места
Няколко от услугите на „ Facebook “, измежду които „ Инстаграм “ и „ WhatsApp “, не работят на доста места по света, съобщи BBC. Причината за повредата не е яс...

Подобно спиране е имало и през 2008 година, само че тогава броят на потребителите е бил 150 милиона. Сега мащабът е доста по-голям - фейсбук се употребява от над два милиарда консуматори, а инстаграм - от над един милиард.

„ Facebook “ търпи и ударите от правосъдно следствие по обвинявания за непозволено шерване на персонални данни на консуматори с други софтуерни групи.
 Неясни са аргументите за проблемите с Неясни са аргументите за проблемите с "Фейсбук "
Причините за невижданото спиране на "Фейсбук " към момента не са обществено известни. Вчера, за няколко часа, обществената мрежа беше на процедура неизп...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР