14 часа продължи кризата на социалните мрежи - фейсбук, инстаграм

...
14 часа продължи кризата на социалните мрежи - фейсбук, инстаграм
Коментари Харесай

Най-големият срив в историята на „Фейсбук“: Отричат слуховете за хакерска атака


14 часа продължи рецесията на обществените мрежи - фейсбук, инстаграм и WhatsApp. Платформите се сринаха, обменът на данни прекъсна, само че в този момент от компанията настояват, че казусът е напълно позволен. Смята се, че това е най-големият срив в историята на платформата.

Сигнали за проблеми на консуматори, свързани с изпращането на известия и качването на фотоси, започнаха да се появяват още нощес. Малко по-късно от формалния акаунт на фейсбук в другата световна платформа туитър беше качено известие за казуса.

Вместо известия за фотоси и статуси, милиони консуматори на фейсбук по целия свят получили общоприетото, само че разочароващо известие "Извинявай, само че нещо се обърка. Работим за разрешването на казуса ".



Сривът е бил усетен най-много в Северна Америка и Европа. Причината към момента се обяснява, само че компанията отхвърли слуховете за хакерска офанзива.

Акциите на „ Facebook “ поевтиняха при откриването на пазара, защото приходите на компанията идват от рекламни организации. Заради 14-часовото спиране е евентуално те да си изискат парите назад.

Подобно спиране е имало и през 2008 година, само че тогава броят на потребителите е бил 150 милиона. Сега мащабът е доста по-голям - фейсбук се употребява от над два милиарда консуматори, а инстаграм - от над един милиард.

„ Facebook “ търпи и ударите от правосъдно следствие по обвинявания за непозволено шерване на персонални данни на консуматори с други софтуерни групи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР