14 български семейства ще окажат приятелска подкрепа за 14 украински

...
14 български семейства ще окажат приятелска подкрепа за 14 украински
Коментари Харесай

Прегърни семейство от Украйна: Как помага приятелството

14 български фамилии ще окажат другарска поддръжка за 14 украински тази неделя, 8 май. Това е първата стъпка на самодейността #Прегърнатосемейство на Фондация „ За положителното “. Последната ще бъде, когато съветската война против Украйна завърши.

В какво се показва поддръжката? Помощ за по-леко консолидиране и започване на нов живот на хилядите бежанци, идващи у нас. Да вървиш на кино, на разходка и в супермаркета с твоето прегърнато семейство, да му окажеш помощ да опознае непознатото място, институциите, обществото, културата.

" Да окажеш помощ на хората, чиито живот беше строшен от войната, да залепят частите и да продължат с религия и с вяра. Да прегърнеш семейство не значи финансова помощ, а човешко приемане и внимание. Не желае пари, а сърце ", изясняват от фондацията.

За момента над 250 български фамилии са се кандидатирали да прегърнат свое украинско семейство. Те са икономисти, финансисти, бизнесмени, ИТ експерти, инженери, лекари, психолози, актьори. От " За положителното " сортират украински фамилии по този начин, че да бъдат на сходна възраст и с сходни ползи.

Първото фамилно събиране на прегръщащи и прегърнати ще е тази неделя, от 17 ч. в TheRooms & TheSite на ул. „ Камен Андреев “ 15 в София. Събитието ще е и дребен празник, на който ще пеят украинската оперна певица Тетяна Животова и десетгодишната Лора Михайлова, най-малката доброволка в Ситуационния център „ Отворени порти “.

От фондацията признават, че форматът е взаимстван от Израел, където към този момент е оказал помощ на хиляди фамилии, търсещи нов дом и татковина.

" Ще ви описваме историите на нашите прегърнати фамилии. Заедно с тях ще сътворяваме албума на тяхното ново ежедневие със споделени срещи и наслада, компликации и разтуха ", дават обещание уредниците.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР