133-ма млади фотографи участваха в третото издание на фотоконкурса Моето

...
133-ма млади фотографи участваха в третото издание на фотоконкурса Моето
Коментари Харесай

В Разград награждават най-добрите млади фотографи, снимали своето различно щуро лято

133-ма млади фотографи участваха в третото издание на фотоконкурса „ Моето друго щуро лято “.

Най-добрите от тях ще получат заслужените си награди на гала в петък, 7 октомври – Световният ден на усмивката.

Творческата конкуренция се провежда от Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни към Община Разград за трета поредна година, като с всяко издание броят на участниците  се усилва, в първото бяха 59, във второто – 112. В третото издание 133-мата фотографи са изпратили 221 фотоси и 44 фоторазказа, някои от участниците се включиха и в двата раздела – фотографии и фоторазкази. Децата са от 25 обитаеми места от цялата страна, от Разград са малко повече от половината участници – 86. Свои произведения са изпратили и млади фотографи от: София, Стара Загора, Варна, Монтана, Бургас, Ямбол, Пазарджик, Шумен, Пловдив, Харманли, Мездра и други.

Творбите им бяха оценени при започване на седмицата от жури в състав:  Минка Христова – фотограф, Петър Петров – кореспондент и оператор в Общинско радио-Разград и Радка Минчева – основен специалист в отдел „ Култура, религиозни и юношески действия “ в Община Разград. В трите възрастови групи(7-10; 11-14; 15-18 г.) и двата раздела бяха излъчени общо 29 призьори.

Те ще получат премиите си – парични тласъци – на гала на 7 октомври, петък, в 16,00 ч., в Художествена изложба „ Проф. Илия Петров “. Там ще бъде подредена и експозиция с наградените произведения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР