13-те заразени с коронавирус футболисти на португалския Белененсеш са дали

...
13-те заразени с коронавирус футболисти на португалския Белененсеш са дали
Коментари Харесай

13 от "Белененсеш" за заразени с вариант "Омикрон"

13-те инфектирани с ковид футболисти на португалския " Белененсеш " са дали позитивни проби за новия вариант " Омикрон ". Това оповестява изданието " Политико ".

Преди дни отборът беше заставен да излезе против " Бенфика " в среща от 12-ия кръг на локалния шампионат със единствено 9 налични футболисти с негативни проби. Срещата беше извоювана от " орлите " със 7:0 и беше прекъсната след травма на аварийния вратар на съперника, който се изявяваше като полеви състезател.

Според изданието, болестта идва в отбора посредством един от футболистите - Кафу Фете, завърнал се неотдавна от Южна Африка.

Снимка: Reuters

" Предварителни проби, извършени в INSA, изрично демонстрират, че всичките 13 случая, свързани с играчи на " Белененсеш ", са свързани с разновидността на безпокойствие " Омикрон ", се споделя в изказване на института, изпратено до португалските медии.

Всички играчи са тествани наново и са в изолираност.

Снимка: Reuters

Именно първо в Южна Африка беше засечена новата разновидност на ковид, за която сигнализираха от Световната здравна организация. " Омикрон " e по-заразен и към момента не е ясно по какъв начин ще си влияе с познатите ваксини.

Заради него част от страните затвориха границите си за идващи от Южна Африка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР