13 проекта бяха отличени от журито на програма VIVACOM Регионален

...
13 проекта бяха отличени от журито на програма VIVACOM Регионален
Коментари Харесай

13 проекта получават подкрепа в третото издание на VIVACOM Регионален грант

13 плана бяха отличени от журито на стратегия VIVACOM Регионален грант, реализирана в партньорство с Български център за нестопанско право. Допълнително двама от претендентите бяха сюрпризирани със специфични награди от страна на VIVACOM.
Днес, 1 март 2018 година, на особено събитие в A Hub, София бяха оповестени 13-те плана, които печелят финансиране в третото издание на VIVACOM Регионален грант. С програмата VIVACOM подкрепя развиването на районите в България и подтиква присъединяване на локалните общности, като дава грантово финансиране на цивилен организации, читалища, учебни настоятелства и настоятелства на детски градини от цялата страна, с цел да осъществят планове на локално равнище. Инициативата се организира в партньорство с Български център за нестопанско право.
Общата сума, отпусната за реализацията на плановете в третото издание, е 60 000 лева ., а оптималният грант за план е 5000 лева Освен финалистите, тази година още два плана, кандидатствали за поддръжка в програмата, получиха специфични награди от VIVACOM отвън в началото оповестения бюджет. Инвестицията на VIVACOM Регионален грант от трите издания е общо 172 000 лева ., от които 50 000 лева са отпуснати през 2015 година в поддръжка на 11 плана, 62 000 лева през 2016 година в поддръжка на 13 плана и 60 000 лева през 2017 година в поддръжка на нови 13 хрумвания.
В третото издание на VIVACOM Регионален грант аплайваха 329 плана на цивилен организации от 27 области в страната като 59 от тях са отдадени на общности в села. Над 200 от плановете са на юридически лица с нестопанска цел в социална изгода, 80 на читалища, а 26 от учебни настоятелства и настоятелства на детски градини. Най-много са предложенията от областите София град, Пловдив, Варна, Бургас, Враца, Хасково и Стара Загора.

В журито, оценило плановете, бяха Мария Чернева (журналист, БНТ), Ива Дойчинова (радио журналист), Жаклин Вагенщайн (създател на кино-литературния фестивал Синелибри и ръководещ шеф на издателство „ Колибри “), Иван Кънчев (един от основателите на Сдружение „ Българска история “), и Надя Шабани (директор, Български център за нестопанско право). Три са главните критерия, по които те са определили спечелилите в конкуренцията за грантовете: общодостъпна изгода от реализирането на самодейността или решаването на проблем за съответна общественост от хора, замесване на локалната общественост и нововъведение.
Отличените планове
Проектът на Сдружение „ Метаморфози “ – Смешната амбулатория на доктор Куку и доктор Пипи ще продължи регулярните срещи на медицинските клоуни в детските отделения на УМБАЛСМ „ Пирогов “, София, с цел да предлага смехотерапия на дребните пациенти.
„ Мобилна работилница “ на Сдружение Творческа улица за художници и актьори от София ще получи финансиране за видоизменение и възобновяване по изобретателен метод на занемарени места в градската среда. По планът ще работи екип от млади актьори от разнообразни възрасти.
Проектът Сцената на детските фантазии (социализация посредством театър) на Сдружение Избор от Банско, ще осъществя благотворителен театър с присъединяване на деца с и без увреждания.С децата ще работят театрални експерти и педагози. Постановката ще бъде показана пред необятната общност в Банско.
Чрез Мост на мотивацията , Сдружение „ С концепция за бъдещето - спорт, обучение, просвета “ - Сандански ще даде опция на младежи да изрисуват основния мост в парка на града, с 600 подбрани цитати на велики персони. Цитатите ще бъдат подбрани от жителите на Сандански посредством онлайн гласоподаване.

Сдружение ИДЕА от Варна посредством плана си Подготвителна менторска стратегия на Социалната чайна ще осъществя 35 ателиета, в разнообразни посоки, за деца от институции, като задачата е да се подкрепи образуването на разнообразни привички и умения в децата.
Подкрепа получава и планът Да спасим кестените на Организация на българските скаути. Скаутите ще оздравяват болни кестенови дървета в Русе, Шумен и Варна посредством слагане на феромонови клопки за листоминиращи молци. Ще бъде основана и мобилна апликация за по-лесно следене на резултата от приложените ограничения.
Фестивал „ Младежкото екологично и обществено предприемачество и ние “ на Сдружение Екосистем Юръп “ от Видин ще бъде подсилен, с цел да сложи началото на годишен фестивал – борса, на която възпитаници от гимназиален стадий от цялата страна да могат да показват свои хрумвания за планове в областта на екологичното и обществено предприемачество, пред хора от бизнеса, общественици и експерти, за привличане на поддръжка.
Проектът Красота, основана от детски ръце и душа на Сдружение „ Любен Каравелов “ – с. Каравелово, общ. Карлово получава финансиране, с цел да сътвори Център на занаятите в селото, където деца, младежи и посетители на селото да могат да се учат на тъкачество и дърворезба.
Сдружение Туристическо сдружение – Приста от Русе ще сътвори Вертикални пътеки - туристически направления с естествени височинни атракции в село Пепелина, общ. Две могили, обл. Русе. Маршрутите ще обгръщат скали, пещери, скални църкви, панорамни места.
„ Детска оздравителница “ ще се реализира от Фондация Национален алианс за работа с доброволци – Пловдив. В нея подготвени младежи доброволци ще посещават регулярно деца - пациенти на 3 лечебни заведения на 3 дребни общини в обл. Пловдив. Чрез игри и креативен действия доброволците ще оказват прочувствена поддръжка на болните децата.

Училищното настоятелство при 97 СОУ „ Братя Миладинови " ще реализира план Заедно да подготвим децата за бъдещето , с цел да среща децата от 2-ри 3-ти и 4-ти клас на учебното заведение със експерти от разнообразни специалности. Децата ще имат опция да излизат отвън учебно заведение и да се срещнат на терен със спецификата на разнообразни специалности.
Песните на село Дряново - от баба на внучка е план на Сдружение НИШАН, София, в границите на който ще бъде проведено 6-дневно образование за 10 ученички от професионални музикални учебни заведения от област Пловдив за проучване на достоверните и застрашени от изгубване фолклорни песни от с. Дряново, обл. Пловдив.
Сдружение „ Трудолюбци " от село Трудовец, общ. Ботевград печели поддръжка за плана Лятна почивка в село Трудовец . След онлайн допитване, хората в селото вземат решение да облагородят част от центъра на селото и да основат пространство за културни и креативен действия на дребни и огромни. Планират провеждането на арт работилници, фолклорен фестивал, кино прожекции и други
Допълнителна поддръжка от VIVACOM получиха още два плана – 25-ото юбилейно издание на „ Международен детски великденски фестивал - Босилеград 2018” , които VIVACOM поддържа от години и дигитализацията на видео архиви на Българска академия на науките , съдържащи фолклорни материали, снимани през втората половина на XX в., която ще реализира от Сдружение „ Международен детски фолклорен фестивал София “, обвързван с политиката на компанията за модерна цифровизация.
За да поддържат в допълнение общността на организациите, които са част от VIVACOM Регионален грант, компанията и Български център за нестопанско право събра през днешния ден в Къщата на гражданските организации всички финалисти от актуалното и предходните издания на програмата. На срещата участниците се срещнаха с настоящи покровителствен начинания и законопроекти, които засягат развиването на гражданското общество и получиха самостоятелни съвещания от специалистите на БЦНП по отношение на наложителната за всички пререгистрация на юридическите лица с нестопанска цел в Агенция по вписванията.


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Общество  Димов: Има над 100 нерегламентирани сметища в страната, само че няма запас за рекултивация на всичките по едно и също време Димов: Има над 100 нерегламентирани сметища в страната, само че няма запас за рекултивация на всичките по едно и също време  С безвъзмездни билети ще бъдат обезщетени пасажерите от два нощни влака от София за Варна и Бургас С безвъзмездни билети ще бъдат обезщетени пасажерите от два нощни влака от София за Варна и Бургас  Предотвратиха злополука с товарен трен Предотвратиха злополука с товарен трен  Дават 100 млн. евро през 2018 година за инфраструктура по програмата за селските региони Дават 100 млн. евро през 2018 година за инфраструктура по програмата за селските региони  Ограничават двупосочното директно прекосяване през Шипченския проход на 3 март Ограничават двупосочното директно прекосяване през Шипченския проход на 3 март Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Рекорден мраз в София, в Европа има жерт...
Минус 16,6 градуса по Целзий е била тази нощ в София, съгласно данни на Българска академия на науките. Това е най-ниско измерената температура от 1965 година насам...
Румен Радев се надява Путин да посети Бълг... Министерски съвет: Информацията за договорката с ЧЕЗ е изпра... Ако е доста студено, чиновниците имат прав... Предотвратиха злополука с товарен трен НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 1 март
Овен Първият ден на март ще ви подскаже, че би трябвало да забавите темпото. Може да не се наложи да получавате предизвестие за това. Ако...
Дъщерята на Цветан Василев: Баща ми беше м... Гинка Върбакова е съгласна страната да вл... Сграда пламна в центъра на София (СНИМКИ) Новините: Най-важното за деня, 28 февруари НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Лавров: Съединени американски щати образоват европейците по какъв начин да...
Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Вашингтон, че тренира европейците в боравенето с нуклеарни оръжия, с цел да ги употребяват против...
Има един-единствен любимец за ЧЕЗ и той се... Не е единствено " Гинка " Няма да има внезапно повишаване на тока, обещ... Личните лекари желаят потребителската такса...  www.expert.bg  Българска социалистическа партия ще внесе групов иск за прекъсване на договорката на ЧЕЗ Българска социалистическа партия ще внесе групов иск за прекъсване н...  Невероятно, само че факт: Българският бизнес е по-оптимистичен за бъдещето от международния Невероятно, само че факт: Българският бизнес...  Компенсират с безвъзмездни билети пасажерите от два нощни влака Компенсират с безвъзмездни билети пасажерите...  Фирмите подават данни за платени приходи на физически лица до 15 март Фирмите подават данни за платени приходи...  www.iwoman.bg  4 аргументи за какво дамите Риби са страхотни любовници 4 аргументи за какво дамите Риби са страхотни...  Японски минимализъм в H&M Studio Пролет/Лято 2018 Японски минимализъм в H&M Studio Пролет/...  Тест: Добри ли сте във флирта? Тест: Добри ли сте във флирта?  Родни звезди в борба с мръсния въздух с провокативна фотосесия Родни звезди в борба с мръсния въздух с...  http://www.sportlive.bg  Станислав Костов: Бях подготвен на всичко, с цел да дойда на Станислав Костов: Бях подготвен на всичко, з...  Лошо: Неймар ще е навън до края на сезона Лошо: Неймар ще е навън до края на сезона  Марсело още веднъж тренира с Реал, има късмет да играе против ПСЖ Марсело още веднъж тренира с Реал, има късмет...  Стоичков ще гледа онлайн първата среща на Тервел Пулев на американска земя Стоичков ще гледа онлайн първата среща... Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани 13 плана получават поддръжка в третото издание на VIVACOM Регионален... 8 0 Путин се похвали с ново нуклеарно оръжие (ВИДЕО)... 34 0 Министерство на здравеопазването: Електронното ръководство ще понижи административната тежест при лек... 41 0 Този ТЕСТ демонстрира дали сте положителни във флирта... 79 0
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР