13 полицейски служители сa с наказания от протеста срещу БФС

...
13 полицейски служители сa с наказания от протеста срещу БФС
Коментари Харесай

Шефът на СДВР: Проверката е установила вината на обвиняемия за палежа на полицейски бус

13 полицейски чиновници сa с санкции от митинга против БФС - деветима служители на реда са обект на полицейски дисциплинарни производства и в хода, на които са осъдени за период от една година . Другите четирима полицейски чиновници са уволнени в хода на други дисциплинарни производства по отношение на тях още веднъж поради полицейското принуждение по време на митинга против Българския футболен съюз (БФС).

Това съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов пред публицисти в Партийния дом преди съвещанието на краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към полицейското принуждение по време на митинга против БФС на 16 ноември. Припомняме, че той и в ефирен ефир през вчерашния ден.

За Стефан Шикеров, обвинен за палежа полицейски бус по време на митинга против БФС, Николов разяснява, че има материали в хода на досъдебното произвеждане, за които се събират доказателства и към този момент прокуратурата и съдът би трябвало да се произнесат за мярката. В хода на инспекцията на полицията е открито, че Шикеров е причинител на закононарушението - за палежа на полицейския бус.

Запитан по кое време ще бъдат подготвени експертизите за с обвинени Александър Кинов и Петър Александров (син на починалия финансов министър Стоян Александров), Николов съобщи, че са назначени много експертизи по досъдебното произвеждане, като някои са подготвени, само че следва да бъдат назначени и други . Приключили са и огледите на натрупа. какво е било, само че е обект на досъдебно произвеждане, сподели още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР