13 литра кореселин, един литър препарат за премахване на боя

...
13 литра кореселин, един литър препарат за премахване на боя
Коментари Харесай

Младежи почистиха стълбите при паметника на Асеневци в Търново от графити със спрей

13 литра кореселин, един литър препарат за унищожаване на багра и повече от три часа, бяха нужни на младежи от Велико Търново, с цел да почистят пространството край емблематичния монумент на Асеневци в остарялата столица. Девет индивида се включиха в следващата доброволческа акция, инициирана от най-младия търновски общински консултант и регионален координатор на Младежи ГЕРБ Георги Недев.
 gerb3  gerb2  gerb1
Недев и съидейниците му съумяха да отстранен от стълбите към паметника наслоени драсканици от цветни спрейове. Най-ярко измежду тях се отличаваха огромни, изписани с алена багра букви „ ЧРДЕЛИ “. Това загрозяваше гледката към монумента, разкриваща се от фамозните панорамни площадки и заведения по улица „ Стефан Стамболов “ в остарялата столица.

„ След като третирахме стъпалата с всичките тези химикали, най-после ги измихме и с вода “, изясни Георги Недев. Освен това младите членове и симпатизанти на ГЕРБ почистиха региона към паметника и от боклуци.

Младежите не скриха, че биха желали връстниците им да опазват повече публичните придобивки, а във връзка рисуването със спрейове върху монументи и фасади, Георги Недев разяснява: „ Хубаво е да оцветяваме повече като деца в оцветявките. И щом пораснем да пазим културните монументи в достоверния им тип, тъй като те са нашата история и би трябвало да демонстрираме отношение към тях. “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР