13-годишно момче от американския щат Алабама изуми лекарите и родителите

...
13-годишно момче от американския щат Алабама изуми лекарите и родителите
Коментари Харесай

Момче от САЩ се събуди по чудо часове преди да изключат системите му

13-годишно момче от американския щат Алабама изуми лекарите и родителите си като пристигна в схващане няколко часа откакто майка му и татко му подписаха документи за даряване на органите му, споделя Би Би Си. 

Малкият Трентън МакКинли страдал от тежка мозъчна контузия, която получава откакто се подхлъзва и пада на земята от ремарке, като то го удря по главата. Инцидентът се е случил през март в Мобайл, Алабама. Трентън е бил със седем фрактури на черепа. 

Вследствие на тежкото му положение лекарите преценят, че най-вероятно той в никакъв случай няма да може се възвърне. Органите на детето пък са били в сходство с потребностите на пет деца, нуждаещи се от животоспасяващи трансплантации. 

Майката на Трентън Дженифър показа пред CBS News, че той е минал през няколко краниотомични мозъчни интервенции, получил е бъбречна недостатъчност и сърдечен арест. В един миг по думите й Трентън е " изпаднал в клинична гибел на хирургичната маса " за 15 минути, след което лекарите са й споделили, че той за жалост в никакъв случай към този момент няма да бъде естествен. Тогава тя се е съгласила да изключат системите му и да подпише документите за даряване на органите му, научавайки че синът й може да избави живота на пет деца.

Ден преди животоподдържащите системи на Трентън да бъдат спрени, той стартира да се разсънва. 

В момента момчето минава през муден развой на възобновяване. " Ударих асфалта и ремаркето се стовари върху горната част на главата ми. След това не си припомням нищо ", е споделило то. 

Трентън към момента има неврологични болки и конвулсии. Ще има потребност от интервенция за обновено свързване на половината от черепа му. Все отново обаче той върви и приказва, даже чете и счита по математика. Майка му назовава това знамение. 

Историята на Трентън притегля внимание и със споделеното от него за времето, до момента в който е бил в безсъзнание, на ръба на гибелта. Трентън показа, че до момента в който е бил в безсъзнание е мислил, че се намира в Рая. " Бях в едно намерено поле и вървях напред ", споделя той. Според детето " няма друго пояснение, с изключение на Бог ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР