13-годишният Лалит Патидар от Ратлама в централна Индия се родил

...
13-годишният Лалит Патидар от Ратлама в централна Индия се родил
Коментари Харесай

13-годишно момче страда от рядко заболяване, заради което прилича на върколак

13-годишният Лалит Патидар от Ратлама в централна Индия се родил с хипертрихоза – „ синдром на върколака “, който провокира несъразмерен напредък на космите върху тялото: ръце, крайници, тил и лице. Лицето на момчето е покрито с гъсти косми, дълго до 5 см.

 момче-синдром-на-върколак

Лалит, който е сполучлив и известен в учебно заведение, споделя, че от време на време непознати го замерят с камъни и го назовават „ маймуна “. Въпреки своята болест, юношата споделя, че мечтае един ден да стане служител на реда и да „ вкара всички крадци и нарушители в пандиза “.

Лалит има пет сестри.

42-годишната майка на Лалит, Парватибай споделя: „ В първия половин час след раждането на Лалит бях изумена, виждайки, че тялото му е покрито с извънредно количество коса.

Незабавно поискахме локалния педиатър да го прегледа, педиатърът подстрига непотребните косми и сподели, че няма лекартво против това. Имам пет дъщери и се молехме в доста храмове да ни се роди наследник. Лалит е друг, само че е все по този начин специфичен за мен, тъй като се роди след доста специфични молебствия “.

 космато-момче

Въпреки че е привикнал със своето положение, Лалит споделя, че постоянно космите провокират проблеми с дишането и зрението.

Съществуват разнообразни видове хипертрихоза, като вродената форма е най-рядката.

По думите на шефа на учебното заведение, Лалит се учи добре, спортува и има доста другари.

 тийнейджър-върколак

Не е ясно какъв брой хора страдат от това необичайно заболяване, по приблизителна оценка към 50.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР