13 години след откриването на в , от днес тя

...
13 години след откриването на в , от днес тя
Коментари Харесай

Японската градина в столичния зоопарк е обновена

13 години след откриването на в, от през днешния ден тя е актуализирана и още веднъж притегля гости с неповторимата си хубост, съобщи кореспондент на БГНЕС. Градината е актуализирана по самодейност и с подаяние на японска биофармацевтична компания. На откриването й участва посланикът на Япония у нас Н. Пр. Хироши Нарахира, столичният кмет Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по екология Десислава Билева, шефът на зоологическата градина Добромир Бориславов, и други
Посланикът на Япония Н. Пр. Хироши Нарахира насочи одобрение към гостите на български език.
„ За мен е извънредно благополучие, че посетителите на зоопарка ще могат да се насладят на хубостта на японските градини. Бих желал сърдечно да благодаря на донора Тодор Кесимов и неговия екип за самодейността им да обновят на Японската градина, която е основана преди 13 години от японеца Суемацо Торо “, сподели той.
По думите му тази градина е знак на другарските връзки сред България и Япония, и е построена с вяра положителните двустранни връзки да продължат да се развиват и отсега нататък.
Управителят на фирмата-дарител Теодор Кесимов изясни, че ландшафтната реституция на градината е неповторима.
„ Подобен вид красиви начинания са също и част от новосъздадената японо-българска бизнес асоциация. Това е едно начало на доста начинания, които ще видите от тази асоциация “, съобщи той.
Кметът на София благодари за направеното подаяние и разяснява, че зоопаркът не е просто място за разходка или за другарство със животните, а е идея на всички.
 Нови жители в Софийския зоопарк Нови жители в Софийския зоопарк
След дълго очакване столичната Зоологическа градина получи нов тип примати в своята сбирка – двойка красиви златоръки тамарини....
„ За мен признакът, който съставлява Японската градина - признакът на естетика, само че и взаимодействие с природата, е доста значим. Създава успокоение, основава уют, основава естетика “, съобщи тя.
Фандъкова уточни, че в последните години Столичната община е вложила в уголемение и усъвършенстване на клетките на огромните котки, по-късно тези на приматите, а в този момент следва да стартира разискването на готовия мастър проект за развиването и разширението на зоологическата градина.
„ Мечтата ни с Добри е да имаме и жираф в столичния зоопарк. Това ще бъде идващият приоритет, по който ще работим с нашите сътрудници от Европейската Асоциация на зоопарковете и аквариумите /ЕАЗА/и от всички европейски зоопаркове “, разгласи кметът.
От своя страна шефът на зоопарка Добромир Бориславов също благодари за дарението и за взаимната работа със Столичната община, и разяснява, че когато нещата се вършат както би трябвало, всичко се получава.
„ Тази година имаме една огромна фантазия - да влезем в ЕАЗА, и да докараме най-сетне жираф в София, тъй като желаеме да зарадваме софиянци и България. С госпожа Билева работим старателно върху това “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР