1297 ученици отиват днес на задължителен втори държавен зрелостен изпит

...
1297 ученици отиват днес на задължителен втори държавен зрелостен изпит
Коментари Харесай

Английският език е най-желан за втората матура в Русенско

1297 възпитаници отиват през днешния ден на наложителен втори държавен зрелостен изпит /ДЗИ/ в Русенска област

Половината ще се явят на изпит по профилирана подготовка, а останалите – на матура за придобиване на професионална подготовка, на която е изпитът по доктрина, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието - Русе доктор Росица Георгиева, представена от.

По традиция за втора матура най-желан е британският език /357 зрелостници/, следван от осведомителни технологии /68/, биология и здравно обучение /60/, математика /46/, история /24/, география и стопанска система /20/, информатика /16/, немски език /15/, съветски език /13/, испански и френски език – по 1, химия и запазване на околната среда /9/. За първи път има опция да се държи втори наложителен зрелостен изпит и по предметите информатика, осведомителни технологии, предприемачество, музика, изобразително изкуство, само че единствено в случай че са изучавани като профилиращи. По време на втората част от матурите по информатика и по осведомителни технологии младежите ще работят на компютър.

За учениците от профилираните гимназии втората матура е по профилиращ образователен предмет по желание като се изключи български език и литература. Завършващите професионални паралелки и професионални гимназии поставят държавен изпит за придобиване на професионална подготовка.

От 26 май до 1 юни т.г. са спомагателните матури по избор. Поради огромния брой предмети в един ден могат да се организират по два изпита – заран и следобяд.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР