125 майстори зад обектива се съревновават с 503 снимки във

...
125 майстори зад обектива се съревновават с 503 снимки във
Коментари Харесай

Над 500 спиращи дъха кадри от старопрестолния град се съревновават за награди

125 майстори зад обектива се съревновават с 503 фотоси във фотоконкурса „Велико Търново – моето вдъхновение“, проведен от Ротари клуб в остарялата столица. В влиятелната конкуренция, отдадена на 80-ата годишнина от основаването на клуба, се включиха създатели от цялата страна. Свои произведения изпратиха фотографи от Велико Търново, Горна Оряховица, София, Пловдив, Варна, Плевен, Асеновград и други. Някои от тях са известни имена във фотографията, други са фенове. Всички обаче се сплотиха към концепцията да запечатат вдъхновяващи гледки от историческата и културна столица на България.
 foto1  foto2  foto3
Спиращи дъха фрагменти на Царевец, Трапезица, Паметника на Асеневци, река Янтра през всички сезони, стрийт снимка, черно – бели решения, фотоси с дрон и с потребление на разнообразни фотографски техники показаха създателите на фотосите. Цели два дни бяха нужни на журито, с цел да прегледа и оцени творбите. Негов ръководител е Генчо Петков – фотограф- художник, актьор на AFIAP, притежател на доста национални и интернационалните награди в над 25 страни. Членове на журито са известната великотърновска фотографка Марина Чамуркова, художникът Петър Крусев, Мила Милчева и Ивайло Цанев от Ротари клуб – Велико Търново.

„Журито несъмнено беше затруднено в избора на най – положителните фрагменти. Впечатлени сме от въодушевеното присъединяване на всички в състезанието, сподели ръководителят Генчо Петков.

Снимките бяха оценени по точкова система от 1 до 10. Кадрите, получили оценка над 8, ще бъдат показани в галерия, която ще бъде открита на 1 ноември в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“. Тогава ще бъдат подредени и експозициите с детски рисунки на тематика „Моят Търновград“ от другия конкурс на Ротари клуб, картини на художника и почетен член на Ротари Сашо Филев и пана с историята на Ротари клуб – Велико Търново и Ротари – България, с създател Цвятко Кадийски“, осведомиха от управлението на организацията.

Първите три най – положителни фотоси от фотоконкурса ще бъдат наградени надлежно със 600 лева, 400 лева и 200 лева Ротари клуб е планувал и още една премия – на публиката, в размер на 200 лева Всеки ще може да даде своя глас за една от стоте най – положителни фотоси във фейсбук страницата на клуба f/ rotaryvt. Фотографията, събрала най-вече лайкове, ще получи премията на публиката.

Победителите в състезанието ще бъдат оповестени в средата на ноември, когато е кулминационната точка на честванията за 80-ата годишнина на клуба.

Ротарианците означават своя празник с поредност от родолюбиви начинания. Сред тях са възобновяване на Багриловия надпис, дарителска акция за връщане блясъка на Военния клуб, огромен концерт на великотърновски реализатори, слагане на Капсула на времето до централната поща и други.

Ротари клуб – Велико Търново, е измежду най-старите и най-активни структури в страната. Ротарианците вземат участие в десетки начинания в разнообразни области на публичния живот на старопрестолния град, следвайки главния си принцип: „Служи безкористно“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР