123 Щурмови самолети Су-25 © Велко Ангелов 123 МиГ-29 и

...
123 Щурмови самолети Су-25 © Велко Ангелов 123 МиГ-29 и
Коментари Харесай

Плащаме на Беларус до 99 млн. лв. за ремонт на Су-25

123
Щурмови самолети Су-25

© Велко Ангелов 123
МиГ-29 и Су-25 по време на парада за Гергьовден...

© Юлия Лазарова 123
... и на интернационалното обучение Saber Guardian 17 на полигона " Ново село "

© Надежда Чипева Още по тематиката
България дава до 99 млн. лева за ремонт на руски щурмови самолети

Четиринайсетте Су-25 ще бъдат поправяни в Русия или Беларус
22 авг 2018
Каракачанов връща оръжейната взаимозависимост от Русия

Министерство на защитата желае да даде още до 81 млн. лева за ремонт на старите съветски МиГ-29
11 дек 2017
МиГ-новен лупинг

Желанието на военния министър Каракачанов да " модернизира " руските изтребители МиГ-29 може да блокира миграцията към натовски самолети за неопределен срок
20 окт 2017 Само една компания от Беларус е подала оферта за ремонт и удължение на ресурса на 14-те самолета за поддръжка на пехотата Су-25, които са на въоръжение в българските Военно-въздушни сили. Това излиза наяве от отговор на военния министър Красимир Каракачанов по време на днешния парламентарен надзор.

В края на август отбранителното ведомство започва тръжна процедура за поддръжка на щурмовиците на стойност 49.2. млн. лева с Данък добавена стойност с алтернатива за увеличение на сумата до 99 млн. лева при нужда с решение на Министерски съвет. Възстановяването на летателната валидност на всичките машини би трябвало да бъде осъществена в период от 48 месеца от подписване на контракта.

За присъединяване в процедурата бяха поканени две компании: съветският производител на Су-25 " Обединена авиостроителна корпорация " - ПАО ОАК, и беларуският " Авиоремонтен цех 558 ", Барановичи. От днешното изявление на Каракачанов обаче излиза наяве, че единствено беларуската компания е декларирала присъединяване в търга.

Според военния министър " заводът " Авионамс " няма качества сега да прави ремонтно-възстановителни действия на самолети Су-25 ". Невключването на пловдивския авиоремонтен цех в тръжната процедура беше и повода за парламентарното запитване към Каракачанов от страна на депутата от левицата Николай Цонков.

Военният министър твърди, че към този момент е имал диалог по тематиката със синдикатите на служащите от " Авионамс " при започване на септември и самите те са наясно, че предприятието няма нито софтуерните благоприятни условия, нито лиценз да ремонтира Су-25 сега.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР