12-то издание на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste започва

...
12-то издание на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste започва
Коментари Харесай

90 български изби представят близо 600 вина на тазгодишното DiVino.Taste

12-то издание на най-големия конгрес на българското вино DiVino.Taste стартира през днешния ден в зала 1 на столичния “Интер Експо Център ” и ще продължи до неделя, оповестяват уредниците от DiVino. Форумът съставлява професионална платформа за директна връзка и пряк контакт сред българските винопроизводители и ресторантьори, дистрибутори, крайни клиенти.

През 2023 година ревюто ще събере близо 90 от най-хубавите български производители, които ще показват виновността си пред публиката. Всеки производител има право да взе участие най-вече със 7 виновност, които ще бъдат показани от притежателите или винарите, основали виното. Всеки клиент ще има директен контакт с хората, които стоят зад всяка от участващите български мазета и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за виновността. На разположение на посетителите ще бъдат за дегустация близо 600 виновност.

Откриването за експерти и медии е от 14:00 до 16:00 часа през днешния ден, а от 16:00 до 21:00 часа ревюто ще бъде отворено за всички гости. Събитието ще продължи в събота и неделя, когато ще бъде разполагаем на всички заинтригувани надлежно от 11:00 до 20:00 и от 11:00 до 19:00 часа.

Организаторите са подготвили и богата стратегия от майсторски класове с винени специалисти и задгранични лектори, предопределени за приблизително напреднали до напреднали винени фенове и експерти.

Достъпът до ревюто, както и до майсторските класове, е с билети. Билетът за майсторски клас дава право на достъп и до ревюто за два от дните – събота и неделя.

Интересът към ревюто непрекъснато се усилва, регистрират уредниците. Докато в първото издание изложителите са били едвам 37, през 2022 година те наброяват 84. Посетителите също са се удвоили – от близо 3000 през 2011-а до над 6000 през последните две години.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР