12 пътници близо пет часа бедстваха в автобус на смолянска

...
12 пътници близо пет часа бедстваха в автобус на смолянска
Коментари Харесай

12 пътници бедствали близо 5 часа в автобус в Смолянско

12 пасажери близо пет часа бедстваха в рейс на смолянска компания. След намесата на Българска национална телевизия пожарна издърпа рейса след Пампорово. Блокирани коли и рейс на пътя Чепеларе-Пампорово е имало поради паднали дървета на пътя. В региона и сега вали сняг. Има изоставени коли и ТИР.

Както " 24 заяви " в общините Доспат и Борино е прекратено електрозахранването.

От телефон 112 оповестиха за Българска национална телевизия, че придвижването сред Чепеларе и Смолян е било блокирано. Изпратени са на място екипи на Гражданска отбрана, Областното пътно ръководство и полицията.

" Вече сме в Смолян. Пострадали пасажери няма. Стигнахме след един много тежък преход и възприятието за изоставеност на пътя, макар че доста хора минаваха. Искам единствено да кажа, че нищо не даваше учредения да считаме, че може да се случи такова нещо. Оказа се обаче, че пътят не е разчистен и след разклона за Рожен, по пътя за Пампорово, спряхме. И двама комплекта вериги на рейса се скъсаха ", споделя Бойчо Бойчев, един от пасажерите в бедстващия рейс.

Дежурният чиновник в АПИ заяви за " По света и у нас ", че падналите дървета на пътя към този момент са отстранени и придвижването е възобновено, само че с стеснен режим за тежкотоварни коли.

Призовават се водачите да карат с нараснало внимание, с съоръжение за зимни условия, в това число с сложени вериги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР