12 млади земеделски стопани от област Добрич ще получат безвъзмездно

...
12 млади земеделски стопани от област Добрич ще получат безвъзмездно
Коментари Харесай

Млади фермери от Област Добрич развиват стопанствата си с еврофинансиране

12 млади аграрни стопани от област Добрич ще получат безплатно по 48 895 лева за вложения в стопанствата си. Общата поддръжка възлиза на 586740 лева и е обезпечена от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 година, по процедура BG06RDNP001-6.013 подмярка 6.1 „ Стартова помощ за млади аграрни стопани “.

Одобрените млади производители ще развиват стопанствата си най-вече в секторите „ Плодове и зеленчуци “ и „ Пчеларство “ на територията на общините Добричка, Балчик, Каварна, Шабла, Крушари, Тервел и град Добрич. Земеделските стопани ще вложат безвъзмездните средства в увеличение на обработваемите площи, в нови насаждения и в рационализация на стопанствата си. Всички ще преминат образования за придобиване на професионални умения и компетентности в региона на земеделието, както и по запазване съставените елементи на околната среда. Вече им е изплатен първия транш от по 24 447,50 лева

Екипът на Областен информативен център – Добрич припомня на утвърдените претенденти, че до приключване на пет години от подписване на административния контракт за финансиране би трябвало да поддържат на видно за обществеността място плакат/табела с размер, съдържащ информация за активността, подпомагана от ЕЗФРСР, както и да включат на професионалната си електронна страница, в случай че има такава, малко изложение на подпомаганата активност. Всички наложителни ограничения за гласност са разказани в Условията за осъществяване към пакета с документи, оповестен на уеб страниците на ИСУН 2020 и Държавен фонд „ Земеделие “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР