12 хиляди плодни, декоративни, иглолистни и широколистни дръвчета ще бъдат

...
12 хиляди плодни, декоративни, иглолистни и широколистни дръвчета ще бъдат
Коментари Харесай

Раздават 12 хиляди фиданки във Велико Търново

12 хиляди плодни, декоративни, иглолистни и широколистни дръвчета ще бъдат раздадени гратис през днешния ден във Велико Търново. Инициативата е на сдруженията Гората.бг и Търново Рънс.

В парка „ Дружба “ във Велико Търново от 11 часа ще подаряват предпочитано плодни дръвчета – череши, сливи, дюли, ябълки, както и явор, бор, дъб, златен дъжд, смърч, акация и други

„ Така дружно ще се доближим до задачата ни от 3 милиона дървета в България до 2025 година “, споделят уредниците от  Гората.бг и Търново Рънс и прецизират, че в народен мащаб с такива начинания към този момент са засадени 1,6 милиона дръвчета. 

Повечето от 12-е хиляди фиданки, които ще се раздават гратис във Велико Търново, са с височина сред 40 и 120 см, оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра.

Аронията, сливите и дюлята са качествени сортове, някои от плодните дръвчета не са облагородени и следва да се ашладисат, прецизират уредниците. Те ще дават на жителите и препоръки за предпазване, засаждане и грижа за дръвчетата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР