12-годишно момиче оцеля по чудо, но е в тежко състояние,

...
12-годишно момиче оцеля по чудо, но е в тежко състояние,
Коментари Харесай

12-годишно момиче оцеля по чудо след падане в 28-метров кладенец

12-годишно момиче оцеля по знамение, само че е в тежко положение, откакто пропадна в бунар, бездънен 28 метра. Инцидентът е станал преди три дни в плевенското село Обнова. Според локалните, никой не е знаел, че този бунар съществува, обраснал е в трева и шубраци. Предполага се, че е бил затрупан железна плоча от горната страна, която най-вероятно е открадната.

Нелепият случай е станал по време на бране на билки. Детето е било със фамилията си, когато ненадейно пропаднало в дупката. След случая родителите потърсили кмета на селото.

" Първо пристигна бащата в къщи по обяд, след 12:00 ч. беше, да каже, че детето му е паднало в необезопасен бунар. Подадохме сигнал незабавно на 112. Дойдоха първо колата за спешна помощ, по-късно пожарната кола от Левски, по-късно пристигна пожарна кола от Плевен. В рамките на по-малко от час всичко към този момент беше пристигнало и детето към този момент пътуваше за Плевен ", сподели кметът на село Обнова Анелия Пашунова.

В тъмната и дълбока дупка при детето слиза пожарникарят Генади Георгиев, за който това е първата сходна избавителна интервенция.

" При срещата с детето то беше в тежко положение, мъчно говореше, само че беше контактна, доколкото можеше ми съдействаше, само че кладенецът е бездънен 28 м и самото рухване й беше навредило нейното здраве. Самото изваждане беше подкрепено от екип от районната работа в Плевен от екип от четирима чиновници с много по-сериозна екипировка, отново с алпийски прийом ", сподели пожарникарят Генади Георгиев.

Кметът на Обнова съобщи, че към този момент са подготвили писма до наследниците на парцела, в който се намира кладенецът. Тя е безапелационна, че в случай че те не подхващат дейности за обезопасяване, от общината ще го затворят с бетонна плоча. Пострадалото дете към момента е в реанимация, положението му остава тежко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР