12-годишният Симеон Попов от Петрич, който е в пети клас

...
12-годишният Симеон Попов от Петрич, който е в пети клас
Коментари Харесай

Симеон от Петрич е само на 12 години, но написа автобиографична книга и то на английски

12-годишният Симеон Попов от Петрич, който е в пети клас написа книга на британски език, която стартира още на 11 години.

The Book Of Me е автобиографична книга, от която Симеон към този момент е написал цели 80 страници. И в случай че се чудим какво толкоз има да каже един петокласник, то Симеон разяснява, че в книгата му има истории за живота си в учебно заведение и по какъв начин вижда света през очите на едно по-различно дете. В The Book Of Me участват и обичани цитати на хора, на които се възхищава, измежду които Наполеон, Килиън Мърфи и други.

Идеята да напише книга му идва по време на предходната зимна почивка, просто тъй като " не намирах какво да направя ". Решава да е на британски, тъй като е интернационален език, а и признава, че постоянно му се постанова да " борави " с езика, около клипчета в Youtube и видеоигрите, които играе.

Надява се, че до края на годината ще успее да я издаде, като възнамерява да подари няколко копия на библиотеката в Петрич, както и на свои близки и другари. Плановете му обаче надалеч не стопират до такава степен. Симеон счита да направи превод на автобиографията си, като също така се надява да сътвори своя видеоигра до края на 2025 година

Доста смели проекти ( да, проекти - не мечти) за едно 12-годишно момче, които считаме за почтени за удивление. Както може да се чака от нас българите обаче, наред с многочислените поздравления и похвали, които получи Симеон в обществените мрежи, откриха се и такива, които да изразят възмущението от редица фактори.

Някои се " хванаха " за това, че Симеон написа на британски, а не на български. " На български мъчно ли му е? ", написа един, до момента в който различен добавя, че не е в Англия, с цел да написа на британски, а трети загатва, че не му се коства обикновено занятие за 12-годишно момче. Кое е обикновено тогава, питаме се ние? Все по-зачестелите вести за принуждение в учебно заведение за деца, които бият и тормозят съучениците си? Или такива за младежи, които вдишват сълзотворен газ?

Силно усещане ни направи коментарът на една жена, която във всички вероятни изявления за Симеон, беше отделила време, с цел да показа отрицателното си мнение, изказвайки го с много спорен правопис и граматика, коетослед сериозна доза редакция от наша страна, с цел да бъде четливо въпреки всичко, звучитака: " Да, бе, да - той самичък си я написа, но различен път. Написал му я е изкуственият разсъдък от снап чат. Това дете не може да напише нищо самичък. Никой няма да си купува неговата книга накого мупука за живота на това 11-годишно лапе. ", пишеlifestyle.bg.И този коментар въпросната жена беше споделила най-малко на четири места.

Да, не сме прочели книгата на Симеон, с цел да знаем какво тъкмо има в нея. И, да - евентуално няма да е някой шедьовър. Но самият факт, че това към този момент 12-годишно момче обича да чете и отделя време, с цел да твори и то на непознат език, на нас ни се вижда задоволително съображение за заслужени похвали и мотив да се усещаме горди.Защото Симеондемонстрира не самоочевидно положителни езикови умения, само че и зрялост и самосъзнателност, които постоянно липсват даже измежду доста от възрастните. Всички знаем, че децата са бъдещето ни и като един представител на това бъдеще, Симеон ни дава вяра./ruse24.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР