12 автобуса с повече от 500 украински граждани чакат над

...
12 автобуса с повече от 500 украински граждани чакат над
Коментари Харесай

Отново пълен хаос с бежанците, чакат по над 10 часа за регистрация

12 рейса с повече от 500 украински жители чакат над 10 часа да преминат регистрация за краткотрайна протекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “, съобщи БНР.

Потокът от бягащи от войната в Украйна се е нараснал през последните 24 часа двойно, като пунктовете за обработка на документи на границата са едвам пет макар изказванията на отрасловата вицепремиерка Калина Константинова (ПП), че държавното управление се оправя доста добре с организацията.

За благополучие стотиците украинци, най-вече дами и деца, се посрещат на границата от доброволци на БЧК и неправителствени организации.

" Над 10 часа се постанова да чакат за регистрация за краткотрайна протекция украинските жители, влезнали в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак ". На пункта те се посрещат единствено от доброволци - споделя Георги Георгиев от БЧК. - Казват, че има безчовечен условия. Изморени, с дребни деца, търсят непрекъснато телефони, горещи телефони да се оплачат. Искат да се свържат с посолството на Украйна да опишат какво е тук на границата. "

Над 500 индивида чакат и сега за документи, като потенциалът на пунктовете за регистрация е за към 450 индивида на денонощие.

И през днешния ден нито един рейс не се позволява да влезе в България, без да е минал през наложителна регистрация.

Доброволците молиха за помощ и от страната за обезпечаване на хранителни артикули и хигиенични материали.

" Всичко е единствено доброволци и неправителствени организации. Държавата нищо не е доставила до момента ", сподели Георги Георгиев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР