12 акта за глоба от по 300 лева, за неправилно

...
12 акта за глоба от по 300 лева, за неправилно
Коментари Харесай

Солени глоби: 300 лева за маска, носена под носа

12 акта за санкция от по 300 лв., за погрешно сложени маски в столицата през днешния ден. Това откри инспекцията на столичният инспекторат и полицията в търговски центрове и хранителни магазини.

Девет от 12-те нарушавания са в огромни търговски центрове. С това общият брой на санкционираните за погрешно носене на маски от началото на седмицата става 21.

Междувременно от българската асоциация на търговците на дребно оповестиха, че за сигурност стягат ограниченията в огромните търговски центрове, и лица под 18 години ще се позволяват единствено с родител или аставник.

„ Най-често откриваме нарушавания за неносене на маска или неправилното ѝ слагане – както от гости, по този начин и от търговци. От началото на месеца са осъществени 7723 инспекции, 21 извършители са открити, изясни Янислав Чулев от Столичния инспекторат.

„ Не позволяваме в комерсиалните центрове лица под 18-годишна възраст без родител или легален аставник, защото единият от проблемите е, че младежите се пробват да влизат с техни другари над 18 годишна възраст, изясни Манол Гойгаджиев - ръководител на българската Асоциация на ритейл центровете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР