12 000 българи И ГЪРЦИ напълниха Одрин през уикенда, за

...
12 000 българи И ГЪРЦИ напълниха Одрин през уикенда, за
Коментари Харесай

Луд пазар. Изкупихме стоките в Одрин

12 000 българи И ГЪРЦИ изпълниха Одрин през уикенда, с цел да пазарят преференциално, откакто турската лира намали рекордно цената си.  Българския лев се разменя за 6,43 турски лири, а една лира към този момент е едвам 15 ст. Ето за какво по-голямата част от туристите, идващи в Одрин, са българи. Градските пазари, търговски центрове и даже кварталните бакалии се пукат по шевовете от нашенци.

Президентът на Одринската търговско-промишлена камара Реджеп Зъпкънкурт заяви, че „ броят на туристите, които отиват в Одрин от България и Гърция през уикенда, е към 12 хиляди.

" В делничните дни имаме 6-7 хиляди посетители от прилежащи страни. Разбира се, повишението на обменния курс ги зарадва. Те започнаха да изкупуват всичко, в това число и строителни материали от Одрин. ”, сподели Зъпкънкурт.

" С отварянето на граничния пункт Пазаркуле до Одрин след пандемията, броят на туристите от Гърция също се усили, като и те всеобщо пазарят. Гръцките туристи обаче не избират хранителни артикули, само че българските туристи задоволяват всичките си потребности от нашия град, в това число сирене и месо. Гръцките туристи купуват облекла и други артикули отсам, само че не купуват храна “, сподели още Зъпкънкурт, представен от " Марица ".

Реджеп Зъпкънкурт добави: „ Голям брой туристи от прилежащите страни остават в хотели най-малко за 2 дни и затова доста мъчно се намира свободно място през уикенда. Това също ни прави щастливи и способства за стопанската система на града. Нашите посетители харчат приблизително по 500 евро на човек, като се хранят и пазарят, оставяйки забележителна сума валута за стопанската система на града и страната. Цените на хотелите и квартирите през последните месеци доближиха към 70-80 евро.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР