119 от общо 440 кандидати на левицата за тези парламентарни

...
119 от общо 440 кандидати на левицата за тези парламентарни
Коментари Харесай

1/3 от кандидатите за депутати на БСП са до 35-годишна възраст, 46 са млади жени

119 от общо 440 претенденти на левицата за тези парламентарни избори са под или на 35-годишна възраст, като близо 40% от тях са млади дами – или тъкмо 46.

Това демонстрират данни от листите на Българска социалистическа партия за вота на 2 октомври.

Най-младият претендент на левицата е Ангел Рангелов, който е в листата на Българска социалистическа партия за 16 МИР – Пловдив – град. Младите в Българска социалистическа партия са показани от двама водачи – Валери Митов в Габрово и Явор Божанков във Велико Търново.

В 7 области на България на второ място в листите са определени младежи. Във Велико Търново втора е София Георгиева – Вергилова, млад общински консултант от Свищов, в Пловдив – град на тази позиция е младият водач на градската организация на Българска социалистическа партия – Иван Петков, а някогашният парламентарен секретар на Министерството на труда и обществената политика и икономист Георги Ангелов е втори в столичния 23 МИР. Същата позиция, само че в прилежащия 24 МИР, заема млад финансист – Александър Димитров. В хасковската листа на социалистите лидерът е следван от Богдан Кирилов, млад общински консултант от града, в Кюстендил втори е Даниел Каратов, а в Шумен – младият депутат в 47-тото Народно заседание Иван Ганчев.

Столичният 23 МИР е регионът с най-вече младежи претенденти – 15 от общо 32-ма. Средната възраст на младите лица от листата в този МИР е 28 години.

„ Този развой на подмладяване демонстрира няколко неща. Младежите по места потвърдиха, че имат подготовката и експертизата да бъдат претенденти и да съставляват Българска социалистическа партия на тези избори. Партията има потребност от нов образ, който минава единствено и само през младите ни и готови лица. Радвам се, че виждаме това съвсем на всички места из страната. Това е значим опит и подготовка за тях, тъй като следващата година ни чака и  битка на локално равнище. Младежите ни потвърдиха, че имат подготовката и силата да се борят за една обществена и сигурна страна. Аз персонално се гордея с тях. “ показа Габриел Вълков, ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР