1180 моторни превозни средства и 1610 лица са били проверени

...
1180 моторни превозни средства и 1610 лица са били проверени
Коментари Харесай

Засилени проверки на „Пътна полиция“ в Кърджали

1180 моторни транспортни средства и 1610 лица са били тествани в хода на профилирана интервенция на територията на ОДМВР-Кърджали през последните три дни, оповестяват от дирекцията.

Основата задача на инспекциите е била засилен надзор за съблюдаване на скоростните режими, правоспособността на водачите, използването на алкохол и наркотични субстанции, потребление на предпазни колани и системи.

Най-голям е броят на нарушаванията, свързани със скоростните режими. За ръководство с превишена скорост за били записани 702 клипа, за които ще бъдат формирани електронни фишове.За други нарушавания на ЗДвП са били формирани 37 акта и 141 фиша.

Засилените инспекции ще бъдат непрекъснат приоритет за „ Пътна полиция “ поради засиления трафик по основния път към граничния пункт и в обитаемоте места през летния сезон в региона. Основната цел е предпазен надзор, както и да се лимитират предпоставките за тежки пътнотранспортните катастрофи, разясняват от ОД на МВР-Кърджали.

През предходната седмица са били открити четирима неправоспособни водачи, от които един малолетен.Три са пътнотранспортните катастрофи за интервала, с един леко потърпевш водач.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР