116,85 млрд. долара ще достигнат сумарните приходи на пазара на

...
116,85 млрд. долара ще достигнат сумарните приходи на пазара на
Коментари Харесай

Пазарът на умни транспортни решения ще расте с 9% годишно

116,85 милиарда $ ще доближат сумарните доходи на пазара на умни транспортни решения през 2023 година, заяви Gartner в свое проучване, озаглавено Global Smart Transportation Market (2018-2023). Средният годишен растеж по време на този интервал ще е 9 на 100.

Използването на умни технологии за основаване на умни градове е все по-отчетлива наклонност по целия свят. Вече употребяващите се устройства в Интернет на нещата пък са над 1 милиарда В момента транспортните средства също са оборудвани с голям брой сензори, които ги управляват и ръководят. На умния превоз се гледа като една от най-важните съставящи на умните градове. Затова, да вземем за пример, Министерството на превоза в Съединени американски щати още през 2016 година влага към 160 милиарда $ в основаването на решения за умни паркинги, както и системи за ръководство на трафика.

 Пазарът на умни транспортни решения ще пораства с 9% годишно

Широкото внедряване на интелигентни системи за ръководство на превоза стана допустимо с помощта на елементарни технологии. Те се употребяват за основаване на информационно-развлекателни артикули, а също по този начин решения в региона на навигацията, обществените връзки и така нататък Събирането да данни от датчици усилва качеството на анализите на към този момент съществуващи транспортни инфраструктури и способства за дейно им развиване и увеличението на тяхната сигурност.

Поради растежа в броя на колите и зараждащите заради това тапи е налице и растеж при търсенето на решения за умни паркинги. Използването на сензори в тази тенденция разрешава водачите да бъдат осведомени къде могат да оставят колата си, както и да си резервират паркомясто авансово.

Сред най-големите играчи на пазара на умни транспортни решения анализаторите от Gartner показват компании като Siemens AG, Cubic Corporation, IBM, Accenture PLC, Cisco Systems, Xerox, General Electric, LG CNS, Thales и Alstom.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР