1155 локации в цялата страна ще бъдат почистени в най-мащабната

...
1155 локации в цялата страна ще бъдат почистени в най-мащабната
Коментари Харесай

Два дни до Да изчистим България заедно, старт - в 8 сутринта на 15 септември

1155 местоположения в цялата страна ще бъдат почистени в най-мащабната доброволческа самодейност у нас - „ Да почистим България дружно “ на 15 септември.

Екипът на най-гледаната телевизия в България ще отразява с изнесени студия през целия ден огромните акции у нас в границите на Световния ден на почистването в градове, паркове, исторически забележителности, планински зони, реки, плажни линии, пещери и даже под вода. Тази година bTV Media Group провежда акции на 1155 местоположения в цялата страна. Всички 28 регионални администрации и 265 общини се включват в акцията обичайно всяка година.

Старт на Световния ден на почистването в България ще бъде даден още в 8 сутринта от 5 точки в страната в „ Тази събота “, като отразяването ще продължи в обедна и централна емисия, а в 15.30 часа ще се излъчи и специфична емисия вести. Доброволци в София, Варна, Бургас, Батак и Кюстендил ще бъдат първите, които ще запретнат ръкави, ще сложат ръкавици и ще се впуснат в събирането на отпадък. Диана Любенова и Мариана Векилска ще бъдат изнесени водещи през целия съботен ден.

В Софийско тази година са проведени 26 акции за деня на огромното разчистване. " Тази събота " ще посрещне първите доброволци от посолството в Индонезия в Южния парк в София, а едно от обичаните лица от екрана Станислава Цалова ще събере тима на язовир Батак. Диана Любенова ще предава от Южния парк през целия ден, където ще чисти и тимът на bTV Media Group, а Мариана Векилска ще наблюдава акциите за разчистване и залесяване на горите към язовир Долна Диканя.

Едни от най-мащабните доброволчески акции тази година ще са на Черноморието. В областите Варна и Бургас са проведени над 20 акции - по плажните линии, предпазени зони, планински зони и даже морското дъно. В морските градове почистването ще бъде освен на суша, само че и под вода - десетки водолази ще чистят морското дъно в Созопол и Варна. Стотици доброволци ще се съберат и с цел да изчистят едни от най-красивите плажове в България.

Чистенето по вода ще продължи и в бент. Батак, където група доброволци с кану-каяци ще извозят отпадък от о. Голака. Освен на надълбоко, на 15 септември ще се чисти и на високо. Стотици хора ще се включат в акцията на Белмекен, където сили ще обединят освен български доброволци, само че ще се отзоват и спортисти от интернационалните тимове. Едно от обичаните места на софиянци - Природен парк Витоша за поредна година ще притегли хиляди доброволци, които с изключение на с разчистване, ще се включат и с облагородяване на околната среда. Акциите на Витоша ще наблюдава репортерът Рада Домусчиева, а от Белмекен онлайн ще предава Флорина Иванова.

И тази година няма да бъдат пропуснати и едни от най-замърсените места в страната. Със специфична акция с тежка строителна техника ще се чисти нерегламентираното бунище сред с. Граница и с. Слокощина (обл. Кюстендил), откъдето през целия ден ще предава Ирина Желева.

Денят на огромното разчистване ще бъде закрит от Лиляна Боянова в централна емисия вести в 19 часа непосредствено от язовир Батак. Оттам през целия ден ще предава и репортерът Виктория Готева.

На 15 септември всички доброволци ще могат да отбележат местата, които почистват и на специфична карта. В нея всички участници ще могат освен да маркират мястото, само че и площта на изчистената територия и броя доброволци на тяхната акция.

bTV Media Group провежда самодейността за осма поредна година. Тази година „ Да почистим България дружно “ стана част от най-голямата гражданска самодейност в света - World Clean Up Day 2018. На 15 септември, в Световния ден на почистването, България ще чисти дружно с милиони доброволци от 150 страни. Тази година Южният парк ще бъде главната локация за разчистване на екипа на bTV Media Group, където всички доброволци в парка ще могат да почистят, а в 11 часа да се забавляват дружно на концерта на радио N-Joy на Голямата сцена. Политическа партия Витоша е втората локация за разчистване на bTV Media Group.

Кампанията се реализира с поддръжката на: http://daizchistim.bg/partniori/

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР