1120 стопани в област Добрич вече получават обезщетение от 300

...
1120 стопани в област Добрич вече получават обезщетение от 300
Коментари Харесай

1120 стопани в област Добрич вече получават по 300 лв обезщетение

1120 стопани в област Добрич към този момент получават обезщетение от 300 лв. за стерилизация на дворовете си по отношение на африканската чума по свинете, заяви на съвещанието на Областната епизоотична комисия доктор Димка Димитрова, основен контрольор в Областната дирекция по сигурност на храните.

Изплащането на подалите заявление е почнало в понеделник. 536 души ще получат полагащите им се 300 лева по банков път, а останалите 584 ще ги получат на ръка. Раздаването на средствата към този момент е завършило в общините Шабла и Крушари, до края на седмицата следва в общините Каварна, Балчик, Ген.Тошево и Тервел. В община Добричка, която е и най-голяма на територията на региона, раздаването на компенсациите ще стартира в понеделник. Средствата са планувани за стерилизация на стопанствата, където бяха умъртвени животните непринудено, а месото е съхранено.

В област Добрич е анулирано оповестеното бедствено състояние отпреди месец, само че все пак остават в действие всички ограничения и наставления - съобщи зам.–областният шеф Живко Желязков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР